ingress

Har bakt 1000 lemser til Rindalsmessa

Denne uka har damene i Rindal skimuseums venneforening jobba på spreng med lemsebaking til Rindalsmessa. Venneforeninga har hatt bakerdugnad før Rindalsmessa i flere år, og lemsene blir alltid utsolgt med en gang. Derfor må de lage flere for hvert år. I år ble det over 1000 lemser.

Lemsedugnaden starta mandag morgen, og ble avslutta til lunsj på fredag. Damene har stått på for fullt i ca fem timer om dagen hver dag. Det har vært 16 - 17 personer i sving, og da har alle sine bestemte oppgaver. 

- VI har blitt mer rutinerte og mer effektive etter hvert, sier de.

Da dugnaden ble avslutta på fredag hadde de telt opp over 1000 lemser. I fjor hadde de 700 lemser, og de ble utsolgt med en gang. Slik har det vært før om åra også, så det er bare å stå på og bake!

Ikke alle lemsene ble salgbare, riktignok. Men de som ikke kunne selges har blitt spist som pausemat. Det sosiale er også veldig viktig.

- Vi har hatt det kjøle gøttj! Det er en glede å holde på med dette. Det er helsefremmende. Dette er verdens morsomste dugnad, sier de.

På Rindalsmessa skal venneforeninga også selge en av de sju sortene, kaffekavring, og mølsgrøt. Museumskalenderen blir også å få kjøpt.

20191023_121339.jpg

lemse1.png

lemse2.png

20191023_125343.jpg

Alle foto er innsendt av Rindal skimuseums venneforening