28

Hedret Snorre med minnekamp

I oktober i fjor mistet Snorre Larsen (22) livet i en tragisk fallulykke i Lofoten. Lørdag ble han hedret med minnekamp på Syltøran stadion, og rundt 900 møtte opp for delta på det som ble en skikkelig fotballfest. Kampen ble sparket i gang av Snorres pappa, Torbjørn, og fetteren Erik. 

Snorre spilte fotball for Surnadal i mange år før han startet som student i Tromsø i 2015. Gjennom studiekamerater kom han i kontakt med fotballmiljøet i Tromsø, og begynte å spille for Krokelvdalen IL i 4. divisjon hvor han også ble kaptein for laget. 20. oktober i fjor skjedde det utenkelige. Snorre var på jakt i Lofoten da han falt ned en fjellside og døde. 

Etter begravelsen begynte onkel Anders Larsen å tenke på ideen om å hedre Snorre med en minnekamp på Syltøran, hvor lagkameratene fra begge klubbene fikk møtes og få en fin opplevelse. Ballen begynte å rulle, og man kunne fort se konturene av en gedigen fotballfest. Næringslivet stilte velvillig opp for å få spillerne fra Krokelvdalen til Surnadal, og etter hvert som ukene gikk vokste arrangementet seg større og større. Larsen fikk med seg tidligere FIFA-dommer Per Ivar Staberg til å dømme vennskapskampen og tidligere RBK-profil Gøran Sørloth sa ja til å stille som speaker. Begge utførte oppdraget svært godt. Før kampen var det musikalsk innslag fra bandet Fake Blews, og like før kampstart fremførte sopran Sigrid Vetleseter Bøe og pianist Hedda Hansen Berg "You`ll Never Walk Alone". 

anders larsen takk.jpg
Kaptein Vegar Brøske (Surnadal) og Erik Liland (Krokelvdalen) takket Anders Larsen for alt han har gjort i forbindelse med minnekampen

Kampen ble sparket i gang av fetteren til Snorre, Erik, og Snorres pappa, Torbjørn. Erik stilte i drakt nummer 21 - slik som Snorre gjorde for Surnadal, og Torbjørn i drakt nummer 6 som var Snorres spilledraktnummer i Krokelvdalen. Begge draktene er nå fredet i klubbene. 

minnekamp erik spark ballen.jpg
Erik Vaagland Larsen og Torbjørn Larsen sparket i gang kampen

Selv om dagen var vemodig, skulle det i Snorres ånd først og fremst være en folkefest. Ett minutt stillhet og sørgebånd ble derfor byttet ut med ett minutts applaus og fyrverkeri. 

Anders Larsen skriver følgende i kampprogrammet: "Jeg skulle helst ha sett Snorre på banen i dag, med blå drakt nr 21, dominere på midtbanen og juble sammen med kompisene sine over nok en seier. Slik ble det ikke. Istedet skal vi som er her i dag gjøre stas på Snorre som den herlige gutten han var. Sjelden har jeg jobbet med noe så meningsfylt, som å være med å lage denne festdagen. Jeg tror det har vært godt for oss alle som savner og var glade i Snorre, å ha en slik dag å se frem til, gjennom en lang høst og vinter. Hele veien har det vært positive tilbakemeldinger. Bygda har samla seg og mange har bidratt med sitt, for at dette skal bli en festdag der vi hedrer Snorre. Næringslivet, medier, idrettslag, kulturlivet, familien og frivillige har brettet opp ermene. Dette er bygdenorge på sitt beste. Jeg håper dette arrangementet kan være til inspirasjon for alle i Surnadal og i Krokelvdalen, til å se at vi blir sterkere når vi står sammen. I dag skal vi feire livet, og alle de gode minnene Snorre har gitt oss. Ei oppfordring fra meg; hvis alle som er her i dag tar med seg en bit av Snorre sin rause og positive innstilling til livet og til medmenneskene rundt seg, så tror jeg vi er med på å få en liten del av verden til å bli et varmere og mer inkluderende sted. I stedet for sørgebånd og ett minutt stillhet, drar vi i gang en applaus og jubel for Snorre mellom 21. og 22. minutt som skal høres helt til Krokelvdalen. Jeg lurer på hva Snorre hadde sagt om han hadde sett hva vi dro i gang for han i dag? Jeg tipper han med sitt eminente glimt i øyet og med sitt lure smil hadde sagt: "Ta her vart da jævli bra det...skulla forresten bærre mangel!"

Anders valgte å kontakte Norsk Laksefestival for å få minnekampen inn i programmet som en del av festivalen. Det var komitèen positive til, og det skulle vise seg å være en veldig god idè. Svært mange ungdommer er "hæm på laksen", noe som gjenspeilet seg i det store oppmøtet. Rundt 900 valgte å ta turen til Syltøran lørdag ettermiddag. 

Fotballkampen ble et underholdende oppgjør, hvor Surnadal var det klart beste laget og vant til slutt kampen 7 - 2 (3 - 1). Målscorere var Hampus Hoem (2), Stein Todalshaug, Ola Holte Helgetun, Petros Bokre, Amen Hailu og Hallvard Næss. Se stor bildeserie fra kampen nederst i saken. 

minnekamp alle.jpg

Overskuddet fra kampen går til arbeid for barn og unge i Surnadal IL og Krokelvdalen IL.

Lørdag kveld fortsetter festen med bankett for spillere, næringsliv og andre støttespillere. 

Surnadal stilte med følgende lag: Steinar Ranheim, Eystein Meese, Erik Nes Aune, Audun With Aasgård, Tore Bæverfjord, Ørjan Nes Haugen, Vegar Brøske, Petros Bokre, Hampus Hoem, Stein Todalshaug, Sander Smevoll, Geir Bævre, Erik Kvendset Andersen, Robin Tørset Brøske, Knut Ola Høvik, Ola Øyen Saltrø, Amen Hailu, Sindre Hyldbakk Kvande, Kristian Ansnes, Erling Øie, Helge Krangnes Drøpping, Emil H. Ansnes, Lars Mogstad, Steinar Heggset, Simen E. Engdal, Bjørnar D. Sæter, Andreas D. Sæter, Vegard Bredesen, Ola Holte Helgetun, Simen Kvande, Håkon Bredesen, Håkon Sæter, Bjørnar Melkild og Hallvard Næss. 

snorre15_690x472.jpg
Snorre Larsen (til høyre) slik vi kjente han på fotballbanen 

damelaget mia 21.jpg
Før minnekampen spilte damelaget til Surnadal/Søya/Todalen seriekamp mot FK Fortuna. Kampen endte med tap 5 - 0 for hjemmelaget. På bildet ser vi Marit Ingeborg Ansnes som for anledningen spilte i drakt nummer 21. Til ære for sitt søskenbarn Snorre Larsen. 

Alle bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale med fotografen

 

1
13
14
16
17
18
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
32
33
34
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50