TP ny og gammel 002_1024x535

Trollheimsporten 10 år I

Heile Rindal var med da Trollheimsporten starta

Alle ville være med da Trollheimsporten starta for ti år siden. - Veldig positivt, sa styreleder Odd Inge Løfald i Rindal Næringsforum. Næringsforumet sto bak initiativet og i denne første jubileumssaken i dag kan du lese om oppstarten og det omfattende prosjektet som Kirsti Helgetun, som var prosjektleder, gjennomførte.

Over ser du hovedsida i dag og den siste hovedsida som ble lagt ut av Anne Skjølsvold 1. februar i år, da Trollheimsporten gikk over til ny plattform for å møte framtidige utfordringer.

Jubileumsmarkering
Trollheimsporten vil markere jubileet med fleire artikler i løpet av dagen. I tillegg hilser vi alle lesere og medlemmer med et banner og sier med dette: Tusen takk til alle for den store støtten til Trollheimsporten opp gjennom åra!

Det var Rindal næringsforum og Odd Inge Løfald som tok initiativet til Trollheimsporten, ikke Trollheimsportalen (til høyre), som var det første artikkelen Birger Løfaldli skreiv om saka høsten 2000. Det heile starta alt i 1999, noe Odd Inge forteller meir om i jubileumssak nummer to i dag. Ha tålmodighet og følg med utover dagen. Du finner intervju med hovedredaktør og daglig leder Willy, styreleder Arnhild Foseide Fagerholt og ei helsing fra tidligere redaktør gjennom det meste av de første 10 åra - Gunnar Bureid - som i tillegg vil fortsette å bidra med sine bilder på Trollheimsporten.

Hils til Trollheimsporten
I tillegg åpner Trollheimsporten i dag for å ta inn hilsener fra lesere, medlemmer og alle som trivst med og bruker Trollheimsporten til daglig - bruk redaktor@trollheimsporten.no og send oss noen ord og kanskje et bilde du har tatt. Alle hilsener blir lagt på Trollheimspoten 10 år ved å trykke på Velkommen og Om Trollheimsporten på den grå menylinje nedenfor bankannonsen og videre på Trollheimsporten 10 år. Dit kommer også alle jubileumssakene.

- Vi har fått stor støtte fra flere hold, og det er vi svært glade for, sa Odd Inge Løfald i artikkelen fra ST til høyre. Rundt 60 aktører hadde meldt sin interesse for å etablere seg under portalen. Blant dem ønsket i underkant av 30 et eget nettsted.

En egen redaktørgruppe på tre personer ble etablert med Willy Karlstrøm som redaktør, mens Gro Magnhild Brønstad og Gunnar Bureid ble medlemmer av redaktørgruppa. Willy fungerte i et år gjennom avisa Driva som var medlemmer det første året, og nyhetene kom derifra den gangen. Etterpå overtok Gunnar Bureid, da Willy skiftet jobb til avisa Sør-Trøndelag igjen.

Spent ordfører
Ordfører Ola T. Heggem var også spent i 2000. 15. november var satt som deadline og da var også Trollheimsporten på lufta med slagordet "Heile Rindal på nett". Både kommunen og Rindal Sparebank var med med egne nettsider på Trollheimsporten i starten. Seinere fant de det tjenlig å ha egne sider utom Porten, men begge er fortsatt solide og stødige støttespillere for Trollheimsporten.

- Jeg er veldig glad for at vi endelig kommer på internett. Seint, men godt, sa Ola T. Heggem til Sør-Trøndelag, som hadde sin andre artikkel (under) om saka, skrevet av Birger Løfaldli.

- At hele lokalsamfunnet går ut på denne måten ser jeg på som en kjempefordel. Det har blitt nedlagt en fenomenal innsats, og jeg har tro på at dette skal bli kjempebra. Utfordringen blir å holde nettsidene ved like, kommenterte Heggem.

Et omfattende prosjekt
Ellers var Kirsti Helgetun kjøpt fri fra Rindal Sparebank og jobbet i et halvt år som prosjektleder i halv stilling. Ho hadde med seg mange samarbeidspartnere og kostnadene til forprosjektet låg på rundt 800 000 kroner.

I den siste artikkelen i avisa Sør-Trøndelag - Et omfattende prosjekt (klikk på linken og les pdf) forteller Kirsti Helgetun om prosjektet og Trollheimsporten på nett. Ho ble intervjuet av Birger Løfaldli bare noen timer etter at Trollheimsporten var på lufta 15. november 2000.

- Det har vært mye jobbing den siste tida. Trolig litt mer enn den halvstillinga jeg er ansatt i. Men vi kom heldigvis i mål til rett dato. Det er ingen selvfølge for nett-satsinger, sa ho og la til:

- Vi blir aldri ferdige med Trollheimsporten. Sidene skal utvikles hele tida, og vi har ikke satt oss noe mål om at sidene skal være perfekte fra dag én. Trollheimsporten skal dekke mange behov. Det er stadig noe som skjer i bygda. Målsettingen er derfor at vi skal kunne servere noe nytt hver eneste dag, sa Kirsti Helgetun. Klikk her og les heile artikkelen.