brødbo alle ingress

Her ble det liv - rai, rai!

Hva får vi om vi blander 65 dyktige femteklassinger med 1 stk svært opplagt Bjarne Brøndbo? En uforglemmelig musikkopplevelse! Det sjarmerende barnekoret imponerte både Brøndbo og en fullsatt storstue i Surnadal Kulturhus torsdag kveld.

Give me 5 er et skoleprosjekt for alle femteklassinger i Surnadal kommune. Prosjektet er lagt inn i kulturbudsjettet, og har vært et fast arrangement de siste seks årene. Kulturhuset har ansvaret for å booke artister og for det tekniske under konserten. Tidligere år har blant annet Frode Alnæs, Tramteatret og Viggo Sandvik vært gjesteartister på prosjektet.

I år var det altså D.D.E sin frontfigur, Bjarne Brøndbo, som ble invitert, og trengte ingen betenkningstid for å takke ja til det han omtaler som et spennende og unikt konsept. Den folkekjære artisten er i vinden som aldri før, etter å ha deltatt i det populære TV2-programmet "Hver gang vi møtes". I dag ble det også klart at han blir en del av dommerpanelet i "Norske talenter". Torsdag kveld var han på plass i "Storstuå" på Surnadal kulturhus, og sammen med kommunens femteklassinger, innfridde de forventningene til det fulle.

brødnbo humor.jpg

Elevene har tydelig øvd mye på sangene, som satt som et skudd på konserten. Korleder Kjersti Mahle Brøske dirigerte det livlige koret med stødig hånd, og sammen med sin sønn, Brage Einum, på tangenter, var det musikalske i trygge og solide hender.

Sammen med Brøndbo briljerte koret med låter som vi kjenner så godt fra før: "Vi e konga", "E6", "Rai, rai", "By`n æ bor i", "Vinsjan på kaia", "Det går likar no", og da de fremførte den sterke balladen "Det fine vi hadd sammen", var det nok flere enn undertegnede som satt med en tåre i øyekroken og klump i halsen. Brøndbo har forberedt seg godt på slike øyeblikk, og hadde med seg en stor haug med lommetørkle på scenen: - Æ har så lett for å skrik, sa trønderen og utløste et av mange latterbrøl i løpet av kvelden.

Brøndbo har en egen evne til å finne en perfekt balanse mellom humor og alvor, og krydret konserten med mange tankefulle og humoristiske historier fra eget liv. Som den gangen D.D.E spilte for en fullsatt Torshall i Rindal påskeaften 1994. En  begivenhet som tydeligvis hadde festet seg godt til hukommelsen!

brøndbo alle2.jpg

Femteklassingene viste seg frem fra sin beste side som korister for en av landets mest kjente artister. Sammen med Brøndbo skapte de både vakre, morsomme, rørende og uforglemmelige øyeblikk under den nesten to timer lange konserten. Mot slutten av konserten fikk Bjarne overrekt Give me 5-skjorte av dirigent Kjersti, og i kjent Brøndbo-stil, ble det byttet skjorte på scenen - til stor jubel fra små og store.

brøndbo uten skjorte3_690x458.jpg

brøndbo uten skjorte2_690x458.jpg

brøndbo uten skjorte_690x476.jpg

Give me 5 for femteklassingene i Surnadal kommune, og tommel opp for Bjarne!

PS! Lørdag 20. juni kommer Brøndbo tilbake til Surnadal, for å opptre under Norsk Laksefestival sammen med resten av medlemmene i D.D.E. Da blir det garantert topp stemning igjen, selv om det blir på en helt annen måte enn i Storstuå torsdag kveld...

Klikk bildene større, og for å se de i serie. Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt.

brødbo alle ingress
brøndbo alle
brøndbo alle3
brøndbo alle4
brøndbo alle5
brøndbo hopp
brøndbo kjersti
brøndbo1
brøndbo3
brøndbo4
brøndbo5 best
brøndbo kjersti mahle brage einum
brøndbo barn