11_690x493

Hiv og hoi - for en sjørøverfest!

Lørdag kveld fikk et tallrikt publikum oppleve en uforglemmelig forestilling i Bøkleppen i Bøfjorden. Sjørøverfortellingen "Skatten i Bøkleppsnausta" ble fremført av en gjeng svært dyktige barn omgitt av enestående vakre omgivelser. 

Forestillingen var basert på Terje Formoes første barne- og familiemusikal "Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga" fra 1990. Vi får møte alle de kjente skikkelsene fra Sabeltanns verden, blant annet tante Bassa, Ruben, Pinky, Sunniva og selvsagt selveste Kaptein Sabeltann!

Historien handler om en fantastisk gullskatt som befinner seg i Bøkleppsnausta, og den vil Kaptein Sabeltann gjøre alt for å få kloa i. Pinky, også kalt "verdens yngste sjørøver", vil hjelpe til med å finne skatten, slik at han får bli med Sabeltann på tokt. Sunniva og Ruben finner et skattekart, men det havner etter hvert i Pinkys hender. Da er det fare på ferde, og det tok ikke lang tid før Kaptein Sabeltann og sjørøverne inntok Bøkleppnausta. Heldigvis endte alt godt også denne gangen, og Sabeltann måtte til slutt gå planken og ble trolig til haimat...

14_690x538.jpg
Eiri H. Blekken som Pinky

Barna fra Bøfjorden er i alderen 5 - 9 år, og imponerte stort som skuespillere. Gode sceneprestasjoner, fine kostymer, vakker sang og stor innlevelse sørget for en uforglemmelig opplevelse for de rundt 250 som hadde tatt turen til Bøkleppen i det fine høstværet.

Vi skal ikke nevne navn på noen av barna - de leverte varene alle og enhver. Men vi kan ikke unngå å nevne Lars Settemsdal fra Bøfjorden teaterlag som spilte Kaptein Sabeltann. Han leverte så godt skuespill at vi i seksti minutter trodde vi var i Kjuttaviga. Enestående!

Vi kan heller ikke unngå nevne de vakre kulissene i Bøkleppen. Sjørøverbåt, vertshus, lykter, lys og annen rekvisita satte prikken over i`en. Profesjonelt til fingerspissene!

Initiativtakere og instruktører Nora Vetleseter Bøe og Bodil Kvam Aasbø har lagt ned en enorm innsats både før og under forestillingen, og kan gi seg selv et velfortjent klapp på skulderen. Terningkast 6!

Før forestillingen startet, lovte forteller Bernt Bøe publikum en spennende kveld med mange overraskelse. Det fikk han sannelig rett i! Tommel opp for Bøfjorden! Teatermiljøet er sikret i mange år fremover.

7_690x460.jpg
Lars Settemsdal som Kaptein Sabeltann 

Disse var med i forestillingen:

Bernt G. Bøe (forteller)
Lars Settemsdal (Kaptein Sabeltann)
Eiri H. Blekken (Pinky)
Hanna Aasbø (Sunniva)
Jakob Heggem og Jo Lasse Bøe (Ruben)
Elisabeth Settemsdal (tante Bassa)
Lisa S. Johnsen (Vesla)
Arthur Bøe, Vegard Aasbø, Håkon Bøklep og Birk Blekken (sjørøvere)
Barn fra Bøfjorden barnehage (korister)

01_690x464.jpg
Folksomt i vakre Bøkleppnausta 

Klikk bildene større, og for å se de i serie. Bildene er beskyttet av opphavsrett. Viderbruk og kopiering er ikke tillat uten avtale.


 

6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
nora bøøe bodil aasbø
sabeltann1
sabeltann2
sabeltann3
01
1
02
2
3
4
5