Gunn Bredesen Astrid Mogstad Høyvik Knut Haugen og Gunhild Eidsli

Husstand i Surnadal i karantene

Ein husstand i Surnadal kommune er i dag tysdag 3. mars sett i karantene av helsetenesta. Dette er i påvente av svar på prøvar som er tekne på grunn av mistanke om koronavirus-smitte. Dette er eit føre-var-tiltak, melder Surnadal kommune på si heimeside.

Bildet: Gunn Bredesen, einingsleiar helse og familie, Astrid Mogstad Høivik, kommunalsjef oppvekst, kommunedirektør Knut Haugen og ass. kommunedirektør Gunhild Eidsli i møte tysdag.


Karantenen vil vare inntil det er kome svar på prøvane. Vanlegvis tek dette om lag tre døgn. Ny pressemelding vil bli sendt ut så fort svar føreligg, skriv Surnadal kommune.

For meir informasjon om korona-viruset og smitte, sjå fortløpande oppdatert informasjon på Folkehelseinstituttet sine sider.

For å snakke med barn om korona, viser vi til denne filmen frå Helsedirektoratet. Denne filmen er sendt til alle barnehagar og skular i kommunen.

Viser elles til kommunen sine heimesider om korleis ein tek kontakt med helsetenesta i Surnadal ved mistanke om smitte eller andre spørsmål om koronavirus.

- Hvem og hvor ønsker jeg ikke kommentere, det har blant annet med personvern å gjøre. Ingen grunn til å spre frykt blant folk, sier kommunedirektør Knut Haugen til Trollheimsporten.