Hyllet lokale idrettshelter

Surnadal idrettsråd arrangerte torsdag kveld "Idrettens festkveld" i Storstuå på kulturhuset. I løpet av kvelden ble det delt ut fire priser i kategoriene årets ildsjel, ungdomsprisen, årets prestasjon og publikum hederspris. Sistnevnte gikk til ildsjel Olav Rønning (bildet) i Surnadal IL langrenn.

Den lokale varianten av "Idrettsgallaen" er en festkveld til ære for de mange utøverne og ildsjelene i de ulike idrettene i Surnadal. Formålet for festkvelden er å hedre den eller de som har utmerket seg spesielt innen idretten i bygda det siste året , og vise frem det utrolige mangfoldet idretten i Surnadal består av.

Surnadal har over 3908 medlemmer i idrett- og skytterlag, noe som er flest i hele fylket per innbygger. Medlemmene er fordelt på 12 klubber; Todalen idrettslag, Idrettslaget Søya, Bøfjorden idrettslag, Bæverdalen pistolklubb, Surnadal idrettslag, Surnadal NTN Taekwon-Do Klubb, Bæverfjord idrettslag, Surnadal golfklubb, Øvre Surnadal idrettslag, Trollheimen Ride-og kjørelag, Surnadal Motorkrossklubb og Trollheimen Sykkelklubb.

alle medlemsklubber.jpg
Alle medlemsklubbene representert på innmarsjen

Konferansier Gøran Bolme sørget for en pangstart på kvelden da han entret scenen utkledd som representant for "Rindal moltplokkarlag" - en forening med det imponerende medlemsgjennomsnittet på 1,2 siden oppstarten på 60-tallet...Videre utover kvelden fikk de rundt 150 i salen servert ei flott danseoppvisning og vakker sang og musikk fra kulturskolen på indre Nordmøre. I tillegg fikk publikum se oppvisningsshow fra Surnadal taekwon-do klubb. 

gøran bolme.jpg
Konferansier Gøran Bolme representerte Rindal moltplokkarlag 

Kveldens faglige del var det Karina Andersen Aas fra Trondheim som sørget for. Hun jobber som prosessleder, coach og foredragsholder og gjennom sitt innlegg satte hun fokus på positiv psykologi, effekten av positive følelser og sammenhengen mellom prestasjoner og mentale strategier. 

andersen aas.jpg
Andersen Aas engasjerte publikum under idrettens festkveld

Prisutdeling 
Totalt fire priser ble delt ut i løpet av kvelden. Juryen har bestått av kultursjef i Surnadal kommune Lilli Husby, Ola Magne Nordvik, Gøril Solem og Øyvind Magnor Bøe.

Prisen for kategorien "Årets ildsjel" ble tildelt Surnadal IL langrenn for innsatsen de la ned under arrangementet World Cup for syns- og bevegelseshemmede på Nordmarka i mars i fjor. De øvrige nominerte var Hege Sæther Moen (Trollheimen ride- og kjørelag), Syltørans venner (Surnadal IL fotball), Frode Råen, Henrik Blekken og Gøran Settemsdal (Bæverfjord og Bøfjord fotball) og Svein Dalen (Surnadal IL).

ellbjørg larsen karin sunde.jpg
Ellbjørg Larsen og Karin Sunde mottok prisen på vegne av Surnadal IL langrenn

Årets prestasjon gikk til Bjørnar Dalsegg Sæter i Surnadal IL fotball for hans innsats og målteft gjennom flere sesonger i Surnadal. I løpet av de to siste sesongene har han scoret utrolige 80 mål i surnadalstrøya, og var svært delaktig i at Surnadal ryket opp til 3.divisjon. Øvrige nominerte var Råg Rindal (motorcross) og Ivar Waag, Eline Lillegård, Guro Øie Bævre og Jorun Snekvik (Nordmør skyttersamlag). 

agnes dalsegg sæter.jpg
Bjørnar Dalsegg Sæter var ikke til stede, så mamma Agnes måtte ta i mot sjekk, diplom, blomster og pokal

Ungdomsprisen ble tildelt motorcrosskjører Råg Rindal (13). I en alder av bare 11 år ble han tatt ut på juniorlandslaget og er spådd en lysende idrettskarriere. Øvrige nominerte var Kristoffer Berset (langrenn) Stine Fiske (langrenn) og Ingebrigt Løfaldli (fotball). 

råg rindal.jpg
Råg Rindal mottok prisen av Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank

Publikums hederspris ble stemt frem av leserne i avisa Driva, og flest stemmer fikk Olav Rønning i Surnadal IL langrenn. Rønning ble nominert for sin innsats på Nordmarka skisenter og har blant annet vært primus motor for bygging av smørehallen og er leder for løypekjørerne på Nordmarka. Han beskrives som en nøkkelperson ved alle større arrangement og sørger for trikkeskinner og perfekte løyper. Øvrige nominerte var Svein Dalen, Hege Sæther Moen og Tor Rune Schei.

- Tusen takk til de som har nominert meg og til de som har stemt. Når jeg så hvem jeg var nominert sammen med tenkte jeg at dette ville bli en tøff kamp. Jeg er skikkelig glad og overrasket, sier Rønning som ikke ville beholde gavesjekken på 5000 kroner.

- Pengene blir et bidrag til tråkkemaskinen på Nordmarka, sa Rønning til stor applaus fra publikum.

olav rønning.jpg
Publikumsfavoritten Olav Rønning


 

dans1
dans2
twd mari fiske
tws
gøran bolme2