Idun Røen og Inga

Idun vant en Drømmedag

Idun Røen fra Surnadal vant Drømmestipendet for kunst i sommer. Alle søkerne til Drømmestipendet beskriver sin drøm, og i Dag fikk Idun Røen vite at hun, som den eneste i Norge, er plukket ut til å få drømmen sin oppfylt. I neste uke reiser hun til Oslo, på en Tegneserie-Drømmedag!


Inga Dalsegg sitter i juryen for Drømmestipendet, og har vært med å lage en Drømmedag for Idun.

- Idun drømmer om å bli tegneserietegner, så vi har nå jobbet en stund med å gi henne en Tegneserie-Drømmedag, forteller Inga.
 

En stor overraskelse

Idun har ikke visst noen om dette før i dag, da hun var med Inga på et arrangement i Molde. Idun ble fortalt at hun, som en av flere Drømmestipendvinnerne, skulle vise frem det hun jobber med for en samling av kulturskolelærere.

Idun Røen2.jpg

Det som egentlig skjedde var at Inga gikk opp på scenen og fortalte litt om Drømmestipendet. Så avslørte foran hele salen, med NRK og flere aviser til stede, at Idun Røen skal bli med henne til Oslo neste uke, der hun skal besøke Serieteket og møte Tomas Drefvelin som tegner Rex Rudi og 20 mg. I tillegg får hun handle på Torso, som har alt man kan drømme om av tegnesaker. Hun skal besøke Tronsmo tegneseriebutikk, som har alt av serier, og Nemi-redaksjonen hos Egmont. Inga blir med på reisen, siden Idun er under 18 år.

Idun Røen3_690x424.jpg


Sjokkert og lykkelig
 

Trollheimsporten fikk prate med den sjokkerte og lykkelige vinneren på telefon fra Molde, kort tid etter utdelingen.

- Dette er noe av det største som har skjedd i livet mitt! Jeg er skjelven enda, sier Idun.

Hun forteller at hun trodde hun skulle reise til Molde for å vise fram et par av bildene sine, og en presentrasjon av flere bilder på PowerPoint. Der ble hun satt på en stol, og plutselig begynte de å prate om Drømmestipendet og Drømmereisen. Det tok litt tid før det gikk opp for henne hva som skjedde, at hun var den eneste utvalgte blant alle vinnerne av Drømmestipendet i Norge.

- Det var vanskelig å holde tårene tilbake oppe på scenen, sier hun. - Det er så stort for meg at kunsten min blir anerkjent på denne måten!

Idun forteller at det å tegne er det aller viktigste for henne. Hun har alltid med seg skisseblokka. Hun forteller at det blir litt tegning i timene på skolen også. Ellers arbeider hun med forskjellige teknikker, både vannmaling, akryl og oljemaling.

Idun gleder seg voldsomt til å reise til Oslo, det er hennes store drøm som går i oppfyllelse.

Bare noen få av de som vinner et Drømmestipend velges ut til å få et Drømmetreff eller en Drømmereise. Inga Dalsegg nevner noen eksempler. En vinner fikk en tur til Roma for å bli inspirert, noen har fått fotokurs med Morten Krogvold, og noen har fått delta i en danseopptreden. Denne gangen blir det altså et møte med kjente tegneserietegnere i hovedstaden.

Idun Røen1.jpg
Mor Solvor Kvam og stefar Petter Forberg kjørte til Molde i all hemmelighet og fikk med seg tildelingen.


Trollheimsporten gratulerer !

Idun Røen tegning.jpg
En av Iduns mange flotte tegninger.
 

Les vår artikkel fra juni i år, da Idun fikk Drømmestipendet: Idun (16) får Drømmestipend
 

Alle foto: Inga Dalsegg