Rindal kommunevåpen

Rindal kommune melder:

Ikke påvist smitte i Rindal

Vi har fortsatt ikke påvist noe smitte i Rindal. Hver uke tar vi fortsatt flere prøver, og vi har god testkapasitet.

Fram til uke 29 var det i Norge en nedgang i antall som testet positivt på koronasykdom. Vi så god effekt av nedstengningen av samfunnet, og den gradvise gjenåpningen innad i Norge ga ikke økt smitte. 

Dessverre har vi de siste 2 ukene sett en økning i smittetilfeller på landsbasis hos personer som har vært i utlandet, og det er også i "grønne" områder. Dette forteller oss at vi fortsatt bør være forsiktige med utenlandsreiser.

Dersom du har forkjølelsesymptomer, eller har vært i et område i Norge med pågående smitteutbrudd, uten selv å være syk, eller har vært i utlandet, oppfordres du til å ta direkte til legekontoret ditt for å avtale evt testing.

For å få en best mulig oversikt over smittesituasjonen, ønsker at så mange som mulig testes for Covid-19, også ved milde symptomer.
Dersom du er på ferie, tar du kontakt med legekontoret i den kommunen du oppholder deg i, hvis ikke, reiser du hjem, og tar kontakt med fastlegen/legekontoret på hjemstedet ditt.

Jeg vil avslutte med å minne på å fortsatt holde avstand, vær hjemme om du er syk, vaske hender, og kanskje fortsatt utsette utenlandsreisen til en senere anledning. 
I tillegg anbefales fortsatt ikke >20 personer i private sammenkomster og fester, og det forutsettes at det overholdes >1 meters avstand, både inne og ute.

Fortsatt god sommer!