004_1024x683

Imponerende sang i Stangvikkirka

Det var tett mellom de musikalske høgdepunkta da Embla, Åsskardkoret og Åsskard kyrkjekor holdt førjulskonsert i Stangvikkirka lørdag ettermiddag. Forventningene var nok ekstra høge til Embla, koret som opprinnelig ble bygd opp fra det som i dag er musikkvitenskap på Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Og Embla innfridde, ingen tvil om det! Koret fikk stående applaus for sine imponerende sangprestasjoner. Likevel bidro alle de tre kora til å gi publikum en koropplevelse som ikke er hverdagskost i Surnadal. Ikke minst vil nok konserten bli husket for de mange gode arrangementene.

Koret Embla imponerte tilhørerne i Stangvikkirka. Gjertrud Seter Hendset nr. tre fra venstre, Sigrid Vetleseter Bøe nummer fire og Astrid Hyldbakk nummer åtte fra venstre. Alle foto: Norunn Holten

Noen lurer kanskje på hvorfor det ble akkurat disse kora som skulle holde førjulskonsert i Stangvika. På det spørsmålet fikk publikum i Stangvikkirka et svar i farger. Åsskard kyrkjekor stilte nemlig i sine velkjente, røde kapper. Embla stilte i høyblå, fotside kjoler og Åsskardkoret møtte opp i svart. Allerede da Åsskard kyrkjekor innleda konserten, begynte fargene å blandes. Hele tre av de sju sangerne var nemlig iført Emblas blå kjoler. Senere ble det også en blåkledt leder for Åsskardkoret, Hanne Bæverfjord, som spilte da Åsskardkoret sang. Hanne synger nemlig også i koret Embla, og ikke bare det: Konserten var som før sagt prega av gode og oppsiktsvekkende arrangement på sangene. Hanne hadde arrangert hele tre av sangene Embla framførte!

 Dirigent for Embla, Norunn Illevold Giske, har vært dirigent for Embla siden oppstarten i 1994. Hun er en sterk drivkraft i kormiljøet, og en av de mest sentrale personlighetene innen musikk- og kulturlivet i Trondheim. Det er flott å se at en slik kapasitet ikke er redd for å bruke de ressursene som finnes i koret. Hanne Bæverfjord har som før sagt fått arrangere flere av sangene som ble framført under konserten. En av disse er «Jul i kjerka», som Margareth Nordbøe Brøndbo, en av de andre sangerne i koret, har laga melodi til. Teksten er laga av Margarets far, Sturla Brøndbo.

Ellers var dette en julekonsert som rent innholdsmessig var ganske tradisjonell, og med innslag av både gammelt og nytt. Et høgdepunkt, av mange høgdepunkter under denne konserten, var finalen der alle de tre kora sammen sang «Deilig er jorden». Her trakk dirigenten til og med publikum med i sangen.

Det eneste blandakoret under konserten, Åsskardkoret.

I avslutningsnummeret sang de tre kora "Deilig er jorden" sammen. Dirigent Norunn Illevold Giske vendte seg til publikum og fikk også dem til å synge med.

To personer som satte sitt preg på konserten og gjorde den til en stor opplevelse for publikum: Norunn Illevold Giske og Hanne Bæverfjord.