Rindal kommunevåpen

Rindal kommune melder:

Informasjon om eiendomsskatt

​Kommunen vil med dette gi litt informasjon om status i arbeidet/prosessen med å utvide grunnlaget for eiendomsskatt i Rindal kommune.

For det første; – kommunestyret gjorde følgende enstemmige vedtak vedrørende promillesatser og brunnfradrag onsdag sist uke:

Rindal kommunestyre vedtar utskriving av eiendomsskatt ihht Eiendomsskattelovens §§ 2 og 3 – nærmere presisert ihht alternativ bokstav a i § 3 – «faste eigedomar i heile kommunen».
Den generelle skattesatsen som skal gjelde for de skattepliktige eiendommer settes til 7,0 promille.

I medhold av eiendomsskatteloven § 12 bokstav a differensieres satsene ved at den skattesats som skal gjelde for (bebygde) boligeiendommer og fritidseiendommer settes til 4,5 promille.

Det innføres ikke bunnfradrag – Eiendomsskatteloven § 11.

Eiendomsskatten innkreves over 2 terminer.

Det presiseres at promillesatsen for bolig/bolig på landbrukseiendommer og fritidsbygg ble 4,5 promille – ikke 7 promille (som noen kanskje har misforstått).
Det er næring og verker og bruk som får 7 promille.

 

Ellers er vi nå kommet langt i å behandle de tilbakemeldingene som har kommet etter at vi sendte ut faktaskjemaet tidlig i desember.
Mange har vært flinke til å melde tilbake feil og unøyaktigheter i våre registreringer i Matrikkelen. Det er bra for oss alle – både Matrikkel og grunnlagsdata for utskrivningen av eiendomsskatten er mer riktig nå enn før runden med faktaskjema. TUSEN TAKK FOR HJELPA !

Det er noen som ikke har fått faktaskjema enda – de aller fleste får det i løpet av de første 14 dagene i januar. De siste får det mot slutten av januar. Vi har nemlig igjen noen få eiendommer å besiktige enda.

Neste oppgave ligger på sakkyndig nemnd ved at de skal sette en endelig takst for alle eiendommer. Dette skjer mot slutten av februar. Alle eiendomsbesittere i Rindal får så 1.mars oversikt over hva taksten og skatten blir for 2016 for sin eiendom.
Umiddelbart etter 1. mars får alle brev om takst og skatt.

Når det gjelder næringseiendommer og verker og bruk, får disse eiendommene – som tidligere år – sin takst og skatt for 2016 gjort kjent 1. mars. De får også umiddelbart etter 1. mars brev der taksten og skatten går fram. Om disse eiendomsbesitterne ønsker informasjon om grunnlaget for taksten, får de dette tilsendt om de tar kontakt med kommunen.

Klagefrist på takstene vil løpe i 4 uker fra 1. mars 2016.