Inga maler 3_1024x790

Setter stor pris på god lokal respons

Inga Dalsegg maler igjen

- Endelig, sier ho sjøl. Inga Dalsegg er tilbake med pensel og palett. Ho har fått ferdig sine første maleri etter en lang periode med opptrening av høyre skulder. - Nå er jeg gradert sykemeldt og det er opp til meg sjøl og ta pauser, slik at dette går bra, sier ho til Trollheimsporten. Inga har mange oppdrag og er spesielt glad for kunne male et stort bilde som skal til Molde sykehus.

Da Trollheimsporten snakka med Inga Dalsegg hadde ho hatt besøk av Adresseavisen og Ukeadressa i tre dager. Det skal bli en utvidet dybdereportasje i løpet av februar, så det er bare å følge med i Ukeadressa.

Opptrening
- Nå har jeg kommet i gang med malinga igjen. Jeg jobber knallhardt med opptrening av høyre skulder, sammen med fysioterapeut, forteller ho. Her kan du lese meir om da målarhanda kom i fatle fra oktober i fjor på Trollheimsporten. Inga er gradert sykemeldt og skal gi seg og ta pauser når ho blir sliten.

Inga Dalsegg er medlem av Trollheimsporten med link - bli medlem - alle herHer ser du nyhetene hennes.

Lokal respons
Ho er svært glad for responsen i tida ho har vært ute av drift. - Jeg har fått mange bestillinger og spesielt er det trivelig med alle bestillingene lokalt, fra lokale firma, kommunen og privatpersoner. Det er litt stas og jeg setter utrolig stor pris på det, sier ho.

I fjor fikk ho ei spesiell bestilling fra et ektepar i Molde, der mannen hadde fått kreft.

Maleri til Molde sykehus
- De ville at jeg skulle male et bilde med dem sammen. Han var så svak at dette måtte gjøres fort. Det var før jeg ble sykemeldt. Maleriet ble gjort ferdig og de ble svært godt fornøyd. De ble så fornøyd at på dødsleiet var mannens siste ønske at jeg skulle male et nytt maleri til kreftavdelinga ved Molde sykehus, der jeg skal prøve å få fram den livsglede og kampvilje denne mannen hadde. Dette bildet holder jeg på med nå - det er bare halvferdig (over til høyre), forteller Inga Dalsegg.

- Jeg vil prøve å få til en person som bryter ut av et mørkt rom, som symboliserer sykdommen, legger ho til.

Artig med slike oppdrag
- Det er viktig og artig å få slike oppdrag - og så håper jeg maleriet vil bli til glede for alle på kreftavdelinga ved Molde sykehus, der jeg ønsker å få fram at det er viktig å ikke gi opp håpet, sier ho. Inga er i løpende kontakt med enka som har bestilt oppdraget.

Dette blir spennende og Trollheimsporten vil følge overrekking og opphenging, der Inga Dalsegg vil være tilstede.