_U2K9099 (1)_1024x576

Inga Dalsegg til Mosjøen

Inga har nå pakket bilen med noen maleri, tegninger og trykk og drar i morgen oppover til Mosjøen for å delta på den store kunstfestivalen Galleria. Dere kan lese litt mer om den på www.galleria.no

Jeg gleder meg veldig til å være med på dette, Galleria kaller seg Norges lengste galleri og går fra 9.-16.juli. Alle lokaler og hus i hovedgata Sjøgata tas i bruk til utstillingslokaler under denne festivalen hvert år, - alt fra gallerier til naust, smug, garasjer, utstillingsvinduer og kafeer. Jeg har aldri deltatt tidligere, men har hørt mye om denne unike kunstfestivalen.

I år ser festivalen ut til å bli større enn noen gang, til og med Inger Sitter står på deltakerlisten!

Hun er en av Norges mest kjente og sentrale, nålevende kunstnere som i over 60 år har utviklet sitt personlige sterke formspråk. Sitter har stadig evnen til fornyelse og til å utvikle sitt kunstneriske talent, 80 år gammel. Utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for fortjeneste av norsk billedkunst. Hun ble i 2010 forfremmet til kommandør.

Galleria er mer enn en kunstutstilling, det er i tillegg en kulturfestival med mange ulike opplevelser; konserter både innendørs og utendørs, gjøgleri i gatene, kurs og seminarer, teater og performance og lovlig grafittimaling live. De har også sin egen filmfestival. I fjor laget de verdens lengste grafiske trykk – trykket ved hjelp av en veivals! I år blir det et annet rekordforsøk, da i samarbeid med Norsk Luftambulanse.

Siden jeg tar med meg en del bilder til Galleria nå har jeg endret litt på utstillingen min som fremdeles henger i galleri Finstuå i Surnadal Kulturhus. Noen av bildene som hang der havner nå i Mosjøen, og jeg har hengt opp andre bilder i stedet, så for den som ikke skal til Mosjøen er det mulig å se andre bilder på utstillingen min i Surnadal!

Hun gleder seg og tror dette blir en utrolig spennende opplevelse. Hun skal også prøve å få tatt noen bilder som hun kan sende til oss senere.