Inga foran noen maleri[1]

Inga tilbake fra Mosjøen

Inga Dalsegg er hjemme fra Kunstfestivalen i Mosjøen og hun melder at hun har hatt ei innholdsrik helg med masse opplevelser. I en gammeldags landhandel fikk hun også se at de hadde Rindal- og Landsemski der! Les hele og se bilder av festivalhelga til Inga ved å trykke les mer!

Det var flere Nordmøringer der oppe som deltok; Tanja Vean, opprinnelig fra Sunndal, - men bosatt i Trondheim og Morten W. Gjul, - opprinnelig fra Tingvoll men bosatt på Inderøya. Tanja er med på en del av bildene jeg sender her.

Det var en utrolig flott helg og jeg synes det er veldig synd at jeg dessverre ikke hadde mulighet til å bli der lenge. Hele festivalen avsluttes med noe de kaller Byfesten lørdag 16. – men får heller satse på å få med meg den neste år! Det var virkelig flott å møte så mange andre kunstnere, - noen hadde jeg møtt før på forskjellige utstillinger rundt omkring. Vi kunstnere står jo som oftest alene på atelieret og jobber, og møter ikke så mange andre kolleger, - så dette var en flott mulighet til å dele erfaringer med andre kunstnere. Totalt var det rundt 70 kunstnere fordelt på 28 utstillingssteder, så mye spennende å se på!

Bildene til meg og Tanja Vean henger på et sted som heter Gilles Cafe og Musikk i Sjøgato. Der var det også flere konserter, fredagen etter at vi hadde fått hengt opp bildene våre spilte Vidar Busk der. Lørdagen spilte bandet Freak, der Reidar Sørensen er vokalist. (Reidar Sørensen er skuespiller og vant Amanda-prisen som beste mannlige skuespiller i 1989. Det er han som spiller Unni Lindells politietterforsker Cato Isaksen i TV-seriene.)

De hadde også en skikkelig gammeldags landhandel der, og der oppdaget jeg at de hadde både Landsemski og Rindalski utstilt bak disken!


Trykk på bildene for å se dem større!

Rastepause
Inga og Tanja hadde rastepause på veg oppover til Mosjøen
Champagnepause
En liten champagnepause utenfor atelieret til Stig-Ove Sivertsen - mannen som fikk ideen til Galleria Kunstfestival og driver det hele sammen med kona si. Vi bodde på atelieret hans.
Inga og Tanja på Gilles Cafe
Inga og Tanja på Gilles Cafe
Inga foran noen maleri
Inga foran noen av sine bilder på Gilles Cafe
Inga på Gilles Cafe
Inga på stolen
Tanja i landhandel
Landsemski
Landsemski
Rindalski
Rindalski