Ingen laks de første timene

Ved midnatt gikk startskuddet for årets laksesesong i elva Surna. Mange fiskere prøvde lykken, men en kald, stor og delvis stri elv må ta skylden for at det ikke ble tatt fisk de første timene. Ragnar Mauset (bildet) i Surna elveigarlag har stor tro på at lykken vil snu allerede mandag formiddag. 

Ved Surnadal Camping Brekkøya ble laksestarten tradisjon tro markert med rakettoppskyting ved midnatt. Snøsmeltingen de siste dagene har gjort elven rekordstor så tidlig i sesongen, og skapte trøbbel for de mange ivrige fiskerne som har ventet på dette øyeblikket i ni måneder. 

laksestart gerald grewe.jpg
Eier av Surnadal Camping Brekkøya, Gerald Grewe, fyrte opp raketten som markerer starten på laksesesongen 2020

Trollheimsporten var til stede langs elvebredden i nitti minutter etter at startskuddet gikk, og det ble ikke meldt om noen laks på land. 

Surna hadde en temperatur på 4-5 grader søndag, og var målt til over 200 kubikk på sitt største. Laksen som går opp på så kaldt vann, står dypt i de rolige hølene, og er svært vanskelig å få på kroken - selv for erfarne fiskere. 

Ragnar Mauset i Surna elveigarlag er likevel optimistisk, og tror det vil bli tatt flere laks allerede mandag formiddag. 

- Elven vil synke, og temperaturen stige. Fra kl 10 mandag formiddag vil det være optimale forhold i deler av elven, og jeg kan nesten garantere at det vil bli tatt laks, sier Mauset. 

Det var svært mange fiskere i elven rett etter at startskuddet gikk, og optimismen råder blant laksefiskerne i Surna. 

- I fjor endte vi på en normalsesong, og jeg håper selvsagt vi skal bli hakket bedre i år. Mange har sett fisk i elven, og det er mange tilreisende til tross for koronasituasjonen. Etter 15. juni kommer også danskene, som vi vet har gledet seg lenge. Jeg er evig optimist på vegne av fiskerne, og håper og tror på en god sesong, smiler Mauset. 

laksestart ragnar mauset_690x460.jpg
Ragnar Mauset er optimistisk til tross for at det ikke ble en pangstart på laksefisket 

Vi vil oppdatere med ny sak mandag om eventuell fangst gjennom natten og morgentimene. 

Om du ønsker å følge laksefisket i Surna, anbefaler vi å sjekke ut nettsiden www.surna.no. For oppdatert laksebørs anbefales nettsiden til Elveguiden.