Innetemperaturen i kommunale bygg
Viser til leserinnlegg fra Rindal pensjonistlag ang. temperaturen på Rindal Helsetun. Vi kan forstå at Pensjonistlaget er utålmodige og misfornøyde med manglende tilbakemeldinger. Det må vi bare beklage. Men vi kan derimot forsikre om at disse henvendelsene, sammen med andre innspill om saken, er tatt på alvor og videresendt.
Ja, det er riktig at vi sammen med 6 andre kommuner på Nordmøre har inngått en omfattende avtale om energisparing. Arbeidet er ikke 100 % fullført og vi står foran en grundig evaluering. Men vi ser at energiforbruket er betydelig redusert og at det ikke først og fremst skyldes lavere temperatur i de kommunale byggene. Samtidig innrømmer vi selvfølgelig at på kalde dager har det vært for kaldt både på Helsetunet og i andre kommunale bygg. Dette prøver vi å gjøre noe med. Og selv om vi ikke kan stille termostatene direkte på de enkelte rommene/ovnene, styrer vi i stor grad dette selv. På to fellesrom er det nå satt inn sensorer slik at temperaturen der kan følges nøye. I samarbeid med energientreprenøren er det gjennomført tiltak som har bedret situasjonen på hele Helsetunet og i andre bygg.
Vi tar situasjonen på alvor og har satt inn tiltak. Spørsmålet blir om vi har gjort nok. Teknisk avdeling og entreprenøren er tett på og i dialog med ansatte, pårørende og pasienter. Vi har selvfølgelig alle et felles mål om akseptable temperaturer i alle våre bygg. Det har aldri vært meningen at folk skal fryse unødig. Arbeidsmiljø og inneklima skal ikke være salderingspost i arbeidet med energisparing.
I dette leserinnlegget har vi bevisst prøvd å unngå de mest detaljerte og tekniske forklaringene. Men teknisk leder og evt andre informerer gjerne i styremøter og møter i brukerutvalget.
Rindal, 28. november 2017.
Ola T Heggem Birgit Reisch
Ordfører Rådmann