Inga Dalsegg Yvonne Jeanette Karlsen Rolf Øidvin

Innholdsrik kollektivutstilling

Lørdag åpnet Dalalåvens første kollektivutstilling hvor Inga Dalsegg har invitert Yvonne Jeanette Karlsen og sin tidligere kunstlærer Rolf Øidvin til å stille ut sine bilder sammen med henne.

Over: de tre kunstnerne.

Åpningen ble nok ekstra gledelig for Inga da hun i går fikk beskjed om at bildene hennes blir vist på nok et galleri i Brasil i sommer. - Det var veldig overraskende, sier Inga begeistret. 1.juli drar hun til Rio de Janeiro for The International Art Festival, men hun tror ikke hun rekker innom den nye utstillingen i den gamle kolonibyen Vassouras. Hun gleder seg uansett til turen; - Det blir artig å møte brasilianske kunstnere! 

Inga har fått mange forespørsler om å få stille ut i Dalalåven, men det er altså Karlsen og Øidvin sine bilder som henger på veggen i dag. Hun møtte Yvonne under trykking av litografier. - Yvonne er bedre på litografi enn meg, lo Inga. Inga følte Yvonne sine bilder ville passe godt inn blant hennes egne, og det holder vi med henne i; mennesker er fellestrekket hos de to kunstnerne. Øidvin arbeider på sin side med motiver fra egne omgivelser på Averøya; både hav, folk, dyr og landskap. Lokalet er fullt av mange flotte bilder, og Inga sa at de kun har spart taket i opphenginga, og oppfordret til å kikke i alle kriker og kroker.

Yvonne var på et punkt i tvil til hva hun hadde sagt ja til ved å stille ut i en låve, men synes Dalalåven er et fint utstillingslokale når hun har kommet hit. Hun har drevet med litografi siden 2001, og bruker i sin prosess den samme trykka som Munch brukte. Det å lage et litografi er en omfattende prosess, som tar rundt 6 uker fra start til slutt. Hun sender sine flotte litografier til 25 gallerier over hele landet. Hun lager også malerier, og skal levere fire stykker i Trondheim etter at hun har vært i Rindal. 

Utstillingen har åpent hver dag fra 27. juni til12.juli fra12 til18, med unntak av 8. og 9. juli, hvor det er stengt.

Yvonne Jeanette Karlsen.JPG

Yvonne Jeanette Karlsen foran noen av sine litografier. 

 

IMG_8789 kopi.JPG

Bilder i alle høyder.

 

IMG_8798 kopi.JPG

 

IMG_8791 kopi.JPG

 

IMG_8816 kopi.JPG

 

IMG_8817 kopi.JPG

Work in progress blant ferdige bilder.

 

IMG_8819 kopi.JPG

Flott utstillingslokale!