hjemmesykepleie kini1_550x510

Inviterer brukerne sine på kino - utenom arbeidstid!

Inspirert av TV-reklamen til Netcom, inviterer de ansatte i hjemmesykepleien i Surnadal brukerne sine på kino - utenom sin egen arbeidstid! - Dette gjør vi i fritida vår, og vi gjør det med stor glede, sier Malin Eidsli og Mari Heggset i hjemmesykepleien. Kinosjef Pål Norman har bestilt storfilmen Kon-Tiki, og skal sørge for at alle får en fin opplevelse i kinosalen torsdag i neste uke.

Det var Malin Eidsli som først kom på ideen, og tok kontakt med arbeidskollega Mari Heggset. - Mari sa ja med en gang, og sammen presenterte vi ideen på avdelingsmøte. Der ble vi møtt med positiv innstilling, og dermed begynte ballen å rulle, sier Eidsli. - Pål Norman ville mer enn gjerne hjelpe oss, og bestilte filmen Kon-Tiki for anledningen. En film som passer utmerket for aldersgruppen - Alle disse har trolig et forhold til Thor Heyerdahl, så dette blir nok mitt i blinken, sier Norman.

Brukerne har tatt imot tilbudet med stor begeistring - Mange av våre brukere har aldri vært på Kulturhuset, og de aller fleste har vel heller aldri vært på kino. Vi tilbyr en liten omvisning på Kulturhuset for de som ønsker det. Så dette blir en stor opplevelse som de ser frem til, og som helt sikkert skaper gode minner de lever lenge på, sier initiativtakerne. Før filmen får brukerne servert kaffe, "bakels og græt" i foajeen, sponset av hjemmesykepleien sin gavekonto. - Mange av brukerne sitter stort sett innendørs, og treffer lite folk. Dette blir derfor en sosial sammenkomst i tillegg. Dette blir så"gøitt", sier Eidsli og Heggset.

- Det er stor stas å se hvor mye de gleder seg til dette. En mann sa at han ville ha på seg dress til en slik stor anledning, og ei dame sa at hun endelig fikk bruke veska si hun fikk på 60-årsdagen, smiler damene som sammen med sine kollegaer skal hente alle brukerne i privatbiler før filmen, og selvsagt kjøre de hjem igjen etterpå - Vi skal hente brukere i Bøfjorden, Todalen, Årnes, Stangvik, Øvre og nedre Surnadal. Så det blir litt hektisk, men dette gjør vi med stor glede for å gi våre brukere en fin opplevelse. Om dette blir en suksess, så skal du ikke se bort i fra at vi gjør det flere ganger. I tillegg vil vi oppfordre våre nabokommuner om å gjøre det samme, smiler Eidsli og Heggset. For som kjent: Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad!

Har du ikke sett Netcom-reklamen? Se den på Youtube under bildet: