famntak10

Jubileumskonsert i særklasse

Vårsøghelga markerte Kulturskulen på indre Nordmøre sitt 20-årsjubileum med en fabelaktig konsert i billaget på Surnadalsøra fredag kveld. Et solid comeback av Famntak og tidligere kulturskoleelever sørget for en stor musikalsk opplevelse. 

Konsertlokalet i billaget på Surnadalsøra var fylt til randen, noe som betyr langt over 200 konsertpublikummere, og de fikk virkelig valuta for pengene - for en konsert det ble! Samtlige artister og musikere som stod på den lille scenen var fra Nordmøre, og samtlige har vært elever på kulturskolen. Sammen skapte de en eventyrlig konsert vi sjelden har opplevd maken til. 

Det hele startet med et etterlengtet comeback av Famntak. Bandet startet opp i 2003, og består av Anders Larsen, Trygve Brøske, Tone Søyset Døving og Jostein Ansnes. Sammen gjorde de stor suksess med å sette toner til tekster fra både Hans Hyldbakk og andre kjente forfattere og lyrikere. Visegruppa har gitt ut to album; Famntak og Leirfiverlandet. Fredag stod de sammen på scenen igjen, og var bedre enn noen gang. 

- Visst det skulle bli et folkekrav, så kommer vi til Vårsøghelga annenhver år, spøkte Trygve Brøske til full applaus fra salen. Det kan nok fort bli et krav, for bandet leverte varene, og vel så det. I tillegg til svært høy musikalsk kvalitet, har kvartetten en utstråling og en uhøytidelig væremåte som går rett inn i hjertet på nordmøringene. 

Famntak avsluttet minikonserten sin med Henning Sommerros "E Slåttatæja" - til velforjent stående applaus. Mer Famntak, takk - det er et krav!

famntak11_690x406.jpg
Famntak sørget for en pangstart på jubileumskonserten 

Tidligere kulturskoleelever imponerte stort
Tre av kulturskolens tidligere elever som har gjort seg bemerket langt utenfor Surnadal, Rindal og Halsas grenser er Jo Sverre Sande, Øyvind Hassel Weiseth og Hans Olav Settem. 

Jo Sverre fra Rindal ga ut sitt første album "E" i 2017, og flere av låtene har blitt spilte mye på radio. Øyvind Hassel Weiseth fra Halsa er utdanna ved Liverpool Institute for Performing Arts og har gitt ut flere singler. Også halsalendingens låter har blitt spilt på ulike radiostasjoner. Hans Olav Settem fra Surnadal var en del av bandet Batteri som blant annet gjorde stor suksess i Melodi Grand Prix jr i 2008, og endte på en flott 2.plass. Settem har de siste årene vært vokalist og låtskriver i bandet Whales & This Lake. Alle disse tre fikk fredag kveld vist seg frem fra scenen på billaget, og leverte på hver sin måte meget gode opptredener. Weiseth fikk også med seg Lisa Botterli Flostrand på to av låtene - noe som fungerte meget godt. 

øyvind weiseth5.jpg
Øyvind Hassel Weiseth og Sondre Skogseth

Konsertens band bestod selvsagt også av tidligere kulturskoleelever; Brage Kristian Einum, Jøran Normann, Olav Nergård Tørset og Sondre Skogseth - kvalitet i alle rekker! 

- Denne konserten gjør meg ikke mindre stolt over å ha vært elev på kulturskolen. Dette er helt rått, sier Jo Sverre Sande. 

jo sverre4_690x532.jpg
Jo Sverre Sande i storform

hans olav settem1.jpg
Hans Olav Settem fremførte tre fine låter 

Som om ikke det var nok fikk vi også høre at Silje Botten kan mer enn å være skuespiller. Hun fremførte to nydelige sanger akkompagnert av Brage Kristian Einum på piano  For en stemme! Prikken over i`en sørget performancekunstner Sigrid Fivelstad for, der hun hang fra taket i konsertlokalet. Både Botten og Fivelstad har også vært elever på kulturskolen på indre Nordmøre, noe som viser mangfoldet i kulturskolens tilbud. 

silje botten2.jpg
Silje Bottens vakre stemme rørte mange i salen

sigrid fivelstad1_690x917.jpg
Performancekunstner Sigrid Fivelstad 

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale med fotograf. 

famntak9
famntak10
famntak12
hans olav settem2
hans olav settem3
jo sverre1
jo sverre2
jo sverre3
jo sverre5
sigrid fivelstad
silje botten1
øyvind weiseth1
øyvind weiseth2
øyvind weiseth3
øyvind weiseth4
famntak1
famntak2
famntak3
famntak4
famntak5
famntak6
famntak7
famntak8