Picasa

Jul, jul, strålande jul

Vi fikk oppleve en brilliant julekonsert i Rindal kirke fredag kveld! For første gang fikk vi høre duett med tenor og kontratenor i Rindal! Det var like før applausen gikk over i trampeklapp, og dette var bare ett av de mange flotte framføringene denne kvelden!


Etter et preludium fra orgelet åpnet Musikkorpset Blæst'n med å debutere som kor! De framførte Åge Aleksandersens Trondheimsnatt akkompagnert av Magne Lillegård på slagverk, Jan Sturla Jensvold, trekkspill og Einar Lillegård på bass, - alle har eller har hatt plass i Blæst'n. Sangkoret Blæst'n slo godt an stemninga for konserten.


Kantor Øystein Løvli, gjest fra Trondheim, fulgte opp med den varme og melodiøse Julepastorale av Svensken Joh Morén på orgelet.


 

Barnekoret Salt og Pepper har framført musikalen Gabrielle om engelen Gabriel først i egen forestilling, så på skolegudstjeneste. Vi fikk høre en trygg framføring av to nummer fra musikalen og ei voggevise. Salt og Pepper er leda av Elsa Jensvold og akkompagnert av kantor Espen Selbæk.


 


 

Sangkoret Kor Gøitt, dirigert av Dagrun Løset framførte to kjente engelske julesanger, When you wish upon a star med Åse Børset som solist og White Christmas, akkompagnert av kantor Espen Selbæk, som ledet hele konserten på en lett og uanstrengt måte.

Seinere fekk vi høre DDE/Rolf Mokkelbost/Frode Vikens julesang Et ord vart lys med Bettina Røen Helgetun som solist, - fint arrangement og framifrå gjennomført!


 

La oss heller ikke glømme lydmannen Einar Lillegård som sørget for at alle stemmene fra korene kom godt og balansert fram.


 


Kantor og kontratenor Øystein Løvlie og kantor og tenor Espen Selbæk

 

En kantor er per definisjon en som kan synge, mens vi vanligvis forbinder det med en som sitter langt der oppe og lager flott lyd i store orgel. Denne kvelden var det to kantorer i kirka, og begge har kantorjobber i den betydning at de spiller orgel i kirka. Men så viste det seg at de også kan synge!


 

Kantor Øystein Løvli tolka den svenske salmen Jul, jul, strålande jul av Gustaf Nordquist / Edvard Evers. Han overraska forsamlinga med å gå over i falsett på andre verset. Det viser seg at Løvli er en av Norges svært få kontratenorer, som en kaller de som bruker denne sangteknikken.


 

Da kantor Espen Selbæk, som tenor, framførte den kjente latinske salmen Panis Angelicus kom Løvli inn med sin kontratenor i en flott duett. Deretter framførte Løvli G.F.Händels Lascia ch'io pianga som kontratenor, en krevende sang, belønna med kraftig applaus fra publikum!

Da Espen Selbæk seinere sang O Helga Natt var det mesta trampeklapp for andre gang for kantorene.


 

Blæst'n hadde også ei avdeling der dei spilte! Da tok de fra Jul i Blåfjell, O, Little Town of Bethlehem og Nordnorsk julesalme, dirigert av Olav Morten Tørset, som også trakterte trompeten. Særlig myk og rund var trompetsoloen på O, little Town of Bethlehem.


 

Elsa Jensvold stod for andakten, og ho minte oss om høgtida som i år kommer tett etter denne julekonserten. «Himmelen kjem ned til jorda, det er julebudskapet,» sa ho.