image001

Til våre kunder

Julehilsen fra IT-partner

Da nærmer vi oss slutten av året 2012. Vi synes året har gått fort, men samtidig har det vært mange nye prosjekter for oss som har gitt oss ny kunnskap. Vi ser at bedriftene i dag ønsker IT-verktøy og løsninger som styrker organisasjonens evne til å jobbe smartere for å nå sine mål. Fleksibilitet og økt effektivitet blir på mange måter nøkkelen for å lykkes.

 Vårt mål er derfor å betjene kundenes samlede behov på IT-siden på en effektiv måte, slik at våre kunder kan ha full fokus på sin egen kjernevirksomhet, dvs. å betjene sine kunders behov på en god måte. 

Dette er bakgrunnen for våre fire forretningsområder med tilhørende tjenester:

· Forretningssystemer

· Samhandling og kommunikasjon

· Dataromløsninger (herunder hosting)

· Klientløsninger

Innenfor området forretningssystemer har vi fokus på modernisering og effektivisering av kundene sine løsninger knyttet til økonomi.

O2C – "order to cash" har blitt et begrep som på mange beskriver dette målbildet. Dette innebærer at når bedriften har fakturert så er resten av prosessen automatisert mht. innbetaling fra kunden og oppdatering av kundereskontro. Når dette koples sammen med elektronisk faktura og automatisk innfordring, så ser vi en betydelig gevinst mht. effektivisering for bedriftene. Dette gir også bedre likviditet.

I tillegg har vi hatt en stor vekst innen leveranse av løsninger for prosjekthåndtering som er integrert med bedriftens økonomisystem. Igjen handler det om effektivisering mht. registrering av tid og ressurser knyttet mot prosjekter. Her har vi også merket en økende etterspørsel etter løsninger for integrasjon av kundens ulike fagsystemer gjerne opp mot bedriftens økonomisystem. Med bakgrunn i dette har vi valgt å styrke oss på utviklingssiden og ansetter derfor en Senior Software Arkitekt som vil være operativ fra mars. 

Innenfor området Samhandling og kommunikasjon, har vi også styrket oss ytterligere. Vi kan nå tilby komplette løsninger for intranett, informasjonsdeling, samhandling, møteromsløsninger og ikke minst fremtidsrettede løsninger innen mobilitet.

Her ser vi at bedriftene ønsker å styrke sine løsninger for mobilitet og vi har hatt en sterk økning innenfor Mobilt Bedriftsnett. 

dataromsiden har vi de tre siste årene hatt en stor satsing med utbygging av lokale datasentre. Vi opererer i dag fire slike datasentre i Kristiansund, Surnadal, Sunndal og Molde. De lokale datasentrene er nå knyttet sammen med fiber og vi kan dermed tilby en ennå større fleksibilitet og sikkerhet for våre kunder. Vi har opplevd en stor kundetilgang det siste året på dette området. Svært mange bedrifter ser dette med hosting som en attraktiv driftsmodell pga. en gunstig økonomisk modell og ikke minst den fleksibiliteten som dette gir. 

klientsiden, har det også skjedd mye det siste året. iPhone kom "endelig" med versjon 5 og Android har hatt en voldsom vekst.

Windows 8 er sluppet og dette har resultert i mange nye klientløsninger basert på nettbrett-teknologi. Det er i denne forbindelse også interessant å nevne en sterk økning i leveranser av trådløse nettverk til våre kunder. Med vårt nye trådløse konsept kan vi nå tilby kundene dette som en tjeneste der kundene kun har aksesspunkt i egne lokaler mens vi leverer selve tjenesten fra våre datasentre. Kundene slipper dermed å investere i eget "kontroller-utstyr" og får en overvåket tjeneste som sikrer en høy oppetid på sine aksesspunkt. Den eksplosive veksten i nye klientløsninger stiller helt andre krav enn tidligere til oppetid og kapasitet. Vår rolle blir å bistå bedriftsmarkedet med å nyttiggjøre seg disse nye teknologiene i sin egen virksomhet. Vi utvikler oss i sterkere grad mot å bli en tjenesteleverandør for våre kunder. Fremover blir det derfor viktig for oss å styrke vår evne til å betjene dere som våre kunder. Dette innebærer at vi nå jobber for å bli ennå bedre innenfor våre hovedprosesser knyttet til salg/rådgivning, leveranse og drift.

Vi har stor respekt for våre kunders forretningsvirksomhet og det er derfor tilhørende viktig at dere opplever oss som en forutsigbar og god støttespiller i så måte. Vårt mål er å kunne være en attraktiv og verdiøkende samarbeidspartner for våre kunder i det nye året. 

Takket være de ansattes innsats har vi styrket oss innenfor våre satsingsområder og føler vi står godt rustet foran det nye året. 

Vi takker derfor for samarbeidet i året som har gått og imøteser et nytt og spennende år – med felles muligheter til utvikling!

Ønsker deg en fredelig og avslappende jul sammen med dine nærmeste !