8

Tonar i julenatt i Stangvik kyrkje

Julesanger fremført i høyeste klasse

triOpera vet hva publikum trenger. Midt i forberedelsene og julestria, er det godt å få senke skuldrene, lene seg tilbake og høre på rolig, behagelig sang og musikk fra meget dyktige sangere og musikere i god harmoni.

Det var svært gode talenter som imponerte publikum i Stangvik kyrkje lørdag kveld.

triOpera består av Sigrid Vetleseter Bøe (sopran), Maria Nohr (mezzosopran) og Hedda Hansen Berg (piano). Med seg på laget hadde de Marias bror Aleksander Nohr (baryton), hans kone Ida Løvli Hidle (akkordion), Sigrids far Bernt Bøe (orgel) og Kirsten Næss (bratsj) som gjesteartister.

1.jpg
Kirsten og Ida startet konserten med å fremføre "Juleverset frå Stangvik" på fiolin og akkordion. Melodien gled over med en myk overgang til "Det hev ei rosa sprunge". 

Maria fortalte at det går rykter om at dette er siste året de har konsert i adventstiden i Stangvik, men kunne heldigvis avbekrefte dette.

Før "Et lys i mot mørketid" las Maria diktet "Ka ska vi gjøre til jul?" der det var snakk om både saltmat og surr, karing, spinning, pressing og damping. Og kornbandet skulle øvst opp på taket til småfuglene. 

"Silent night", "Nordnorsk julesalme" og "In the bleak midwinter" var tre av sangene som ble sunget, mens noen melodier ble spilt i instrumentalversjoner.

3.jpg

5.jpg
Aleksander, Sigrid og Maria - en trio som utfyller hverandre på beste vis.

6.jpg
Hedda og Ida tok oss med til filmen "Tre nøtter til Askepott", som så mange har til tradisjon å se julekveldsmorgenen.

- En helt nydelig måte å - nesten - avslutte konserten på, som Maria sa. 

Deretter ble det allsang der alle de omtrent 120 publikum reiste seg og sang "Deilig er jorden", trofast ledet av Bernt Bøe.

Sist - men ikke minst - kom "O, helga natt" spilt med bratsj, piano og akkordion med trestemt sang.

Publikum var raus med å gi velfortjent applaus mellom innslagene, og etter siste sang reiste de seg til stående applaus for de flinke artistene.

Har ikke julestemningen kommet før, er den i hvert fall på plass nå. Den rolige musikken skaper julefred midt i innspurten i julestrida. Tiden står stille mens man lener seg tilbake og hører på vakre toner og stemmer i god harmoni.

Ingressbildet: Sigrid Vetleseter Bøe, Hedda Hansen Berg, Maria Nohr, Kirsten Næss, Ida Løvli Hidle og Aleksander Nohr etter den fenomenalt gode konserten.