DSC_0952_1280x870

Julestemning på Hamnes

Linn Wærdahl-Schei Hamnes og Tanja Heggem Grimsmo var strålede fornøyd med et godt besøkt julemarkedet på Hamnes gard i helga. Det var muligheter for å få kjøpt julemat, juleprodukter og bilder, eller ta en kopp kaffe med någo attåt og bare nyte julestemninga.

DSC_0013_690x442.jpg

Fjøset til Linn Wærdahl-Schei Hamnes og Torstein Hamnes er bygd om til selskapslokaler, og her har det vært arrangert julemarked flere ganger før. 

I fjor ble det ikke noe av, forteller Linn Hamnes, for dette er et svært arbeidskrevende arrangement. Men i år fortsetter tradisjonen. Det er et stort familieprosjekt, og det er mye folk som er i sving denne helga. Dette er noe som folk ser ut til å sette pris på, for det var en jevn strøm av folk innom for å kjøpe julegaver, julepynt, flatbrød og lefser, og sikkert også for å komme i julestemning.

Linn Hamnes forteller at fjøset ble brukt som sauefjøs til slutten av 70-tallet, og det har tidligere bodd både hester, griser og høner her. I dag er hun glad for at fjøset aldri ble modernisert. De gamle tømmerveggene og spor fra tidligere tider gir rommene en helt egen sjarm. 

DSC_0991_690x489.jpg

Ingrid Haugen har fast jobb med å bake lefser når det er julemarked på gården. Hun arbeider ellers mye med saueskinn og trykk. Skinn med åkle og skinn med trykk er å få kjøpt på messa. Hun forteller at hun holder kurs i skinnfellsøm også. For tiden har hun et kurs i Surnadal, og det er moro når folk blir så inspirert og synes det er spennende å lære.

– Jeg er heldig som får holde på med det jeg liker, smiler hun.

Rester av saueskinn blir fine sitteunderlag, og det er også godt egnet som julegaver. Man blir jo aldri kald på rumpa når man sitter på saueskinn.

DSC_0964_690x480.jpg
Mye fint av saueskinn, trykk, og Tanja Heggem Grimsmo sitt bilde på veggen bak.


Tanja Heggem Grimsmo har vært med på julemarked en gang før, for to år siden, med kunstutstilling. Hun har fått solgt mange bilder, og er veldig fornøyd med det. Hun har også et utvalg i små julemotiver og egne julekort.

DSC_0998_690x460.jpg
Julebilder og julekort av Tanja Heggem Grimsmo.

DSC_0990_690x444.jpg

Linn Wærdahl-Schei Hamnes lager mange slags produkter med stoff og søm, dialekt og humor.

– Jeg liker å bruke dialekta vår. Den er jo så fin. Og jeg synes det er moro når folk stopper opp og leser og humrer litt, sier hun.

DSC_0971_690x460.jpg

DSC_0008_690x444.jpg

DSC_0973_690x514.jpg

Ove Åge Grimsmo tar seg av salget av tjukklefser, flatbrød, mølsgrøt og julekaker. Kafeen selger også bakels og græt, varm eplekake og krem, rømmegrøt og mye annet godt.

DSC_0007_690x442.jpg

Linn Wærdahl-Schei Hamnes synes det er hyggelig at folk trives på julemesse, og kommer tilbake hver gang.