Stian Kooyman 2

Kjøttskjæreren i Rindal

Mange har sikkert lagt merke til Kjøttskjæreren i Rindal på facebook. Nå blir Kjøttskjæreren bedrift, og det er Stian Kooyman som står bak. Han har tatt over oppskriften og utstyret etter Roar Morten Eriksen, så nå er det mulighet for å få malt kjøttdeig og blandet kjøttfarse igjen.


Stian Kooyman er faglært kokk. Han har holdt på med nedskjæring og deling av kjøtt i flere år. Han forteller at han har hatt mange oppdrag fra jegere i Rindal, og også noen på Storås. Nå er Kjøttskjæreren registrert som enkeltpersonsforetak, og Stian håper å få til en fulltidsjobb av dette etter hvert, i kombinasjon med catering.


Tar over kjøttmalinga

I mange år har Roar Morten Eriksen holdt på med maling av kjøtt og blanding av kjøttfarse ved Coop Rindal. Tidligere i år måtte han avslutte virksomheten. Nå har Stian Kooyman tatt over den oppskriften og utstyret som ble brukt ved Coop.

Stian har han installert et eget rom for maling av kjøtt i sokkelen hjemme i Skifaret 7 på Rindal sentrum. Dette er selvsagt gjort i dialog med Mattilsynet. Stian forteller at han har gjort all ombyggingen selv, og fått levert materialer fra lokale bedrifter. Veggplater er levert av A. Kvam AS og flisene fra Murmester Skjølsvold. Rørleggerarbeidet er gjort av Kjells VVS, og elektrikerarbeidet av AS Elektro. Stian skryter av alle de lokale bedriftene, og synes det har vært veldig hjelpsomme for å få arbeidet fort unna.

- Fredag var det dagen alt skulle skje, så det var litt hektisk, smiler Stian

Den dagen skulle blandemaskina fra Coop installeres hjemme hos Stian. Dette er en gammel og veldig tung maskin, og Stian måtte dra den inn selv. Heldigvis stilte AS Elektro opp på dagen for å få installert maskinen. Det er veldig god service, synes Stian. Roar Morten Eriksen var innom denne dagen for å hjelpe Stian i gang, og samtidig sto det 70 kg kjøtt på vent.

Kverna som Roar Morten Eriksen har brukt er angrepet av rust, så den må repareres og lakkeres på nytt før Stian kan ta den i bruk. Inntil videre må han derfor bruke en liten kvern for å male opp kjøttet (se bildet over). Vi ser for oss at det tok sin tid med de 70 kg kjøtt sist fredag. Men han ble ferdig med alt den dagen også. Nå tar han det rolig i begynnelsen. Han tar imot 3 leveringer pr dag, og bruker den tida han trenger.

Når kjøttdeig skal males må kundene komme med alt kjøttet ferdig oppskåret, for Stian har ikke plass til lagring av kjøtt. Men han har melk og krydder på lager.

Sesongen for maling av kjøtt er ganske lang, kan Stian fortelle. Man kan gjerne holde på fra høsten og ut i april. Men høsten er selvsagt høysesong.


Nedskjæring av slakt

Stian tar selvsagt fortsatt oppdrag med nedskjæring av slakt.

- Det er best å skjære ned slakt hjemme hos folk. Arbeidsstillingen blir best når slaktet henger, forklarer han.


Catering

I tillegg til kjøttbehandling driver Stian med catering. 

- Jeg lager mat til større og mindre anledninger, forteller han. - Gjerne konfirmasjoner og bursdagsselskaper e.l.. Det er bare å ta kontakt på tlf 976 31 926.

 

Her kan du følge Kjøttskjæreren i Rindal på facebook.