KJØTT OG PÅSSE
6 personer
600 gram saltet fårekjøtt (fårikålkjøtt) 600 gram saltet svinebog 600 gram saltet høyrygg av okse Kjøttet tørrsaltes godt med havsalt og står i tre døgn.
Skyll av kjøttet og legg det i en kjele og dekk det med kaldt vann. Kok i en time. Ta av fettet etter hvert.
Legg så i «påssen» og kok i ca. en time til ? til kjøttet er ferdig kokt.
«PÅSSE» Skrell og vask ca. 10 poteter. Rasp eller mal dem og tilsett ca. 4 sp. grynmel og 4 sp. hvetemel. Dette skal være en tynn blanding. Hell dette i en liten tøypose (av for eksempel bomull), sy igjen posen og la den koke sammen med kjøttet i ca. en time.
KÅLRABISTAPPE Ca. 2 kålroter og 6 poteter renskes, deles, kokes og moses sammen med kraft fra kjøttet til passe konsistens. Smak til med meierismør og salt og pepper.
(Innsendt av Stian Bekken som også ønsker seg oppskrift på kvitgrøt, dravle, sildbaill, møllsgrøt "fortænna"-grøt, "sækkjepåsse"(visstnok fra Vistdalen i Romsdal)...)
|