Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 

KJØTT OG PÅSSE

 

KJØTT OG PÅSSE

6 personer

600 gram saltet fårekjøtt (fårikålkjøtt)
600 gram saltet svinebog
600 gram saltet høyrygg av okse
Kjøttet tørrsaltes godt med havsalt og står i tre døgn.

Skyll av kjøttet og legg det i en kjele og dekk det med kaldt vann. Kok i en time. Ta av fettet etter hvert.

Legg så i «påssen» og kok i ca. en time til ? til kjøttet er ferdig kokt.

«PÅSSE»
Skrell og vask ca. 10 poteter. Rasp eller mal dem og tilsett ca. 4 sp. grynmel og 4 sp. hvetemel.
Dette skal være en tynn blanding. Hell dette i en liten tøypose (av for eksempel bomull), sy igjen posen og la den koke sammen med kjøttet i ca. en time.

KÅLRABISTAPPE
Ca. 2 kålroter og 6 poteter renskes, deles, kokes og moses sammen med kraft fra kjøttet til passe konsistens. Smak til med meierismør og salt og pepper.

(Innsendt av Stian Bekken som også ønsker seg oppskrift på kvitgrøt, dravle, sildbaill, møllsgrøt "fortænna"-grøt, "sækkjepåsse"(visstnok fra Vistdalen i Romsdal)...)