Klæbo vant greit

Klæbo vant Rindalsrennet

Rindalsrennet, som er et av landets mest tradisjonsrike skirenn, ble søndag arrangert for 58. gang, i klassisk stil med klasser fra 8 år opp til senior. Som ventet vant Johannes Høsflot Klæbo herreklassen, mens Berit Mogstad var best av damene.

Lørdag ble det klart at også Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug stilte til start. Klæbo, som gikk Rindalsrennet som gjennomkjøring til Tour de Ski, har deltatt i rennet flere ganger før. Han vant hele rennet som junior i 2015, og vant også denne gangen.

Med tiden 37:49 ble han 13 sekunder raskere enn Magnus Stensås på 2. plass og 17 sekunder foran kompis Niklas Dyrhaug på 3. plass. Surnadalingene Kristoffer Berset og Jonas Aasbø endte på henholdsvis 6.- og 11. plass, mens rindalingene Gjermund Løfald og Jo Svinsås gikk inn til 7.- og 16. plass

Selv om Klæbo vant ganske greit, var han ikke kjempefornøyd.

- Helt midt på treet. Men formen kommer seg, sa Klæbo til Trollheimsporten.

Kompisen, Niklas Dyrhaug, var mer fornøyd.

– Kjenner at formen er stigende. Etter å ha gått litt «back to basic» i det siste, så merker jeg at kroppen responderer bra. Så er løypen fin å gå, så det er kjekt.

En annen som gikk i herreklassen, var Jonas Aasbø. Han syntes det var fremgang fra åpningshelgen i Gålå.

– Kjentes mye bedre nå, etter en del sykdom i den siste tiden så var det godt å kjenne at formen kommer seg.

Berit Mogstad vant kvinneklassen

I klassen kvinner senior vant Berit Mogstad, med 29 sekunder foran Alise Einmo nr. 2 og 1:12 foran søster Ragnhild Mogstad nr. 3. Kristine Nes ble nr. 6.

Malin Einmo og Ane Mogstad ble henholdsvis nr. 2 og 4 i klassen kvinner 19-20 år, mens Noa Sæterbø Raaen (menn 17 år) og Njaal Lundemo Aakvik (menn 18 år) gikk inn til 9.- og 6. plass.

Vi merker oss mange sterke lokale resultater, blant annet Mali Eidnes Bakken fra Rindal som vant klassen kvinner 17 år med hele 1 minutt og 24 sekunder foran nr. 2. Stine Fiske fra Surnadal ble nr. 3 i samme klasse.

Abel Sæterbø Raaen vant klasse gutter 14 år etter å ha slått Olav Fugelsøy med kun 1 sekund – begge fra Surnadal IL. Håkon Bøklep vant klassen gutter 13 år.