Bæstn1

Klar for en litt annerledes 17.mai-feiring

Korpset Blæst'n har ei litt anna oppkjøring til 17.mai i år. Sist torsdag var det filmopptak av forskjellige nummer som skal presenteres på nett nasjonaldagen. Erik Sande har ansvaret for filmopptakene.

Ingressbilde: Arkivfoto.

Blæst'n øving Torshall BGMoen 20200507_204245_690x381.jpg
Korpsøving med 1 meter avstand krever store lokaler. Torshall fungerer bra. Foto: Britt G. Moen.

Korpsøvingene har vært i Torshall den siste tida. Da det faste øvingsrommet ved Øvre Rindal Barnehage ikke har vært tilgjengelig i «Korona-tida». Det har faktisk vært to måneder uten øvinger. Marsjering ute har det også vært dårlig med, forteller Helen Nergård Tørset.

– Vi har rett og slett kun marsjert litt inne. Vi er også utrolig takknemlig for at vi får ha korpsøvingene her på Torshall .

Helen Nergård Løset roser Karstein Mauset, leder for Torshall, og kulturleder i Rindal Kommune Morten Møller for positiv holdning og god hjelp.

17.mai starter med flaggheising og flaggsignal ved Rindal Helsetun kl. 09.00. Dette er den offisielle åpninga på nasjonaldagen i Rindal. Blæst'n marsjerer videre til Litjtunet, der de har sin faste tilhengerskare de kan glede med korpsmusikk.

Deretter går det slag i slag utover dagen for korpset.

Årets 17.mai-gudstjeneste i Rindal Kirke blir på nett og noe av torsdagens filmopptak skal brukes der.

Korpset har til og med hyra inn et ekstra trommekorps når de skal spille feiende marsjer utover dagen. Dette er et knippe unge og litt eldre folk fra bl.a kulturskolen som stiller opp som forsterkning på trommer.

Blæst'n kjører også i år rundt i bygda og tar en vekkerunde. Vær klar for å bli overraska av en taktfast marsj til 17.mai-frokosten hvor som helst i Rindal.
 

Blæst'n er medlem av Trollheimsporten