Landsstevne artister ingress

Klare for Surnadal

Fredag kveld offentliggjorde Norges Bygdeungdomslag hvem som skal spille under landsstevnet i Surnadal i sommer. Med musikere som Too Far Gone, Staysman & Lazz, Trang Fødsel og Erik & Kriss er det bare å begynne å glede seg til sommerens festligheter.

Norges Bygdeungdomslag (NBU) er en organisasjon av, for og med ungdom. NBU jobber for levende bygder, og ønsker å skape aktivitet for ungdom som har tilknytning til bygda. Organisasjonen har over 7000 medlemmer, fordelt på 12 fylkeslag.

Landsstevnet er NBUs største årlige arrangement, hvor deltakerne får ta del i campingliv, tevlinger, konserter, spennende aktiviteter - og ikke minst treffe ungdommer fra alle deler av landet. Det kommende stevnet arrangeres av Møre og Romsdal Bygdeungdomslag, og vil finne sted i Surnadal 19.-24. juli 2016. Les mer om stevnet og påmelding her.

Med det vil onsdag 20. juli uten tvil bli et av sommerens høydepunkter for mange bygdeungdommer, da hele Norges Trang Fødsel, Erik & Kriss og Staysman & Lazz står på scenen. Lørdag spiller det velkjente bandet Too Far Gone opp til dans.


Too Far Gone.jpg

Too Far Gone

Hentet fra bandets hjemmesideToo Far Gone har for lengst markert seg som et av Norges beste Country-rockband, og med sin folkelige appell passer de like godt til fest som til konserter og andre kulturarrangement. Too Far Gone har også blitt et populært band for event-markedet til Norsk næringsliv. TFG framfører kun sine egne låter og med norske tekster. Låtmaterialet er stort og inneholder et bredt register innen sjangeren country-rock. Too Far Gone slo for alvor igjennom i 1998 med hiten ”Zetor`n”, og i de påfølgende år har det gått slag i slag med høye plasseringer på salgslister, radiolisting, radio- og TV-opptredener, omfattende turneer hele landet for fulle hus, 8 CD-utgivelser, to gullplater og ca 250.000 solgte eksemplarer.

 

trang_fødsel.jpg

Trang Fødsel

Hentet fra bandets hjemmesidePopgruppe dannet i Bergen i 1992. Trang Fødsel ble dannet som en duo av to musikkstudenter; Hans Petter Aaserud (vokal, akustisk gitar) fra Bjørkelangen og Jørund Fluge Samuelsen (vokal, fløyte) fra Notodden. De begynte å opptre som akustisk duo på gater og i klubber. Året etter fikk de med seg bassisten Ole Amund Gjersvik (kjent fra jazz-miljøet i Bergen). Etter å ha spilt et år som trio, ble ringreven Frank Jakobsen med på trommer i det nye bandet. John Vinge (tangenter) gjorde besetningen fulltallig i september 1995. Samme måned gikk bandet i studio med produsent Geir Luedy (fra Chocolate Overdose), og like før jul ga de ut CD-en Bare barnet på eget selskap. Platen ble distribuert i 1000 eksemplarer, de fleste i og rundt Bergen. Anno 2015 består bandet av Hans Petter Aaserud (gitar og vokal), Arne Hovda (tangenter og kor), Jan Ole Kristensen (gitar og kor), Roger Allan Ivin (bass og kor) og Christian Svensson/Bjørn Sæther (tromme). Bandet opplever nå en enorm respons på sine konserter, der publikum kan nesten alle sangene…om de vil eller ei.

 

staysman2.jpg

Staysman & Lazz

Hentet fra duoens Wikipediaside: Staysman & Lazz er en norsk duo bestående av Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen. Duoen ble kjent gjennom en sangkonkurranse kalt Sommerstjerner arrangert av ukebladet Se & Hør sommeren 2010. Denne sangkonkurransen vant de med sin selvskrevne låt, Uten sko. Vinteren 2015 deltok de i Melodi Grand Prix på NRK med En godt stekt pizza. Duoen er kjent for sine partylåter.

 

erik-og-kriss22.jpg

Erik & Kriss

Hentet fra duoens hjemmeside: Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke har hatt fantastisk suksess siden de laget sin første låt sammen i 2002. Kort tid etter at de laget låten «Legenden», lydspaoret til sin egen russetid, opprettet de en egen hjemmeside hvor den raskt voksende fanskaren kunne laste ned et økende antall låter, etter hvert som duoen fokuserte stadig mer musikken. I løpet av få år tok Erik og Kriss steget fra å være totalt ukjente gutteromsrappere, til internettfenomen, og til slutt vaskeekte artister: I løpet av sommeren 2006 hadde duoen registrert godt over 200 000 nedlastninger fra hjemmesiden, noe som naturlig nok vekket interessen hos profesjonelle aktører i bransjen. I løpet av året inngikk Erik og Kriss avtaler med MTG Music og ArtistPartner, og i 2007 kom debutalbumet «Gull og grønne skoger». Med singler som «Den låta», opptreden på Spellemannprisen og hundretusenvis av visninger på YouTube viste Erik og Kriss at de definitivt var mer enn et internettfenomen. Bærumsduoen har til sammen ligget nærmere tre år på VG-lista.