Klatring og kunst på STV

Det ble en annerledes morsdag for de ti spreke damene som deltok på kunst og klatring på Surnadal trenings- og velværesenter søndag kveld. Inga Dalsegg stilte ut kunsten sin mens STV var med på å sikre de klatrevillige helt til topps.

Kunst og klatring på STV_690x377.jpg

F.v. Wenche Reiten, Sunniva Rønning, Bente Rodal, Oddrun Aunebakk, Nina Vikan, Synnøve Fiske Talgø, Ingvild Kårvatn, Fay Johansen, Pia Melling, Ida Melling Bolme, Mette Helen Mikkelsen og Maiken Teilgård. Alle med «goodiebags» fra Don & Bella.

 

Det var daglig leder ved STV Ann Kristin Nerland Bruset som først fikk idéen om å gjøre noe spesielt på morsdagen.

- Jeg satt en morgen og kikket på Inga-lyset mitt (stearinlys med kunstmotiv) og tenkte at det var akkurat den type energi jeg trengte. Nerland Bruset ønsket å dele den gode følelsen med andre, og tok så kontakt med Dalsegg. Det er første gang de to arrangerer noe sammen.

- Det er første gang jeg stiller ut på et treningssenter, ler Dalsegg.

 

Inga Dalsegg og Ann Kristn N bruset_690x448.jpg

Skal vi tro Inga Dalsegg (t.v.) og Ann Kristin Nerland Bruset er det neppe siste gang denne duoen sprudler sammen. Hvem vet hva de to energibuntene kan finne på?

 

Inga Dalsegg er for øvrig å se på NRK Møre og Romsdals nyhetssending i morgen kveld, hvor hun er blitt intervjuet i forbindelse med sin reise til den internasjonale kunstfestivalen The Biennial of European and Latin American Contemporary Art i Rio i juli.

Nerland Bruset fikk med seg ti spreke damer som ville prøve klatreveggen. Noen hadde prøvd det før, mens andre var helt ferske. Alle ble sikret og veiledet underveis av Ingvild Kårvatn, Fay Johansen, Benjamin Grøvdal og Mari Løseth.

 

Ingvild Kårvatn_690x462.jpg

Ingvild Kårvatn demonstrerer buldring. – Hold kroppen inntil veggen, og husk å bruke føttene godt, sier hun.

 

Klatreveggen i underetasjen på STV er «Ingvilds klatrevegg», forteller Nerland Bruset. Klatreveggen ble satt opp på initiativ fra Kårvatn og Fay Johansen. De så mulighetene i området som sto tomt, og det resulterte i en 9 meter høy klatrevegg samt buldrevegg ved siden av. 8. mars feirer klatreveggen og senteret tre år.

 

Oddrun Aunebakk og Nina Vikan_690x875.jpg

Nina Vikan rappellerer ned og møter Oddrun Aunebakk på tur opp.

 

Mette Helen Mikkelsen, Synnøve Fiske Talgø, Nina Vikan og Oddrun Aunebakk_690x479.jpg

F.v. Mette Helen Mikkelsen, Synnøve Fiske Talgø, Nina Vikan og Oddrun Aunebakk.

 

- Det var morsommere denne gangen, puster Synnøve Fiske Talgø ut når hun får føttene på bakken igjen. Mette Helen Mikkelsen kunne knapt avsluttet sin «helvetesuke» i Sparebank 1 på en bedre måte enn med en enorm mestringsfølelse i toppen av klatreveggen - for første gang. Søstrene Nina Vikan og Oddrun Aunebakk har noe erfaring med klatring og kan fortelle at det er enklere sagt enn gjort å ta i bruk føttene mer enn armene!