frøya hanne es2

Komfortabel hjemmeseier

Hanne Engdal Storholt (bildet) og resten av damene på Surnadals 4.divisjonslag vant hele 31 - 17 over Frøya lørdag kveld. Selv om det tok femten minutter før de klarte å riste av seg gjestene, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Surnadal har slitt med skader på flere av sine spillere i høst, og situasjoen forverret seg ytterligere i lørdagens hjemmekamp. I det andre spilleminutt hoppet Marthe Brauten inn fra sin venstre kant og landet forkjært. Hun ble liggende med store smerter i kneet, og ble fraktet til sykehus med ambulanse. Dette er lagets andre kneskade denne sesongen. Da Surnadal gjestet Frøya i starten av november skadet Rita Torhild Settemsdal kneet, og det ble påvist korsbåndskade noen dager senere.

Spillerne på Surnadal ble naturlig nok satt ut av skaden til Marthe, og det tok litt tid før de klarte å konsentrere seg om spillet igjen. Midtveis i 1. omgang stod det fortsatt 4 - 4 på lystavla. Anført av kjappe Gry Norshusstuen, fintesterke Hanne Engdal Storholt og ikke minst glimrende keeperspill av superreserven Kine Paola Sæter, rykket Surnadal sakte i fra, og kunne gå til pause med ledelse 15 - 8.

Kine vartet opp med mange gode redninger, og bidro sterkt til storseieren mot Frøya

Etter pausen hadde ikke damene på Frøya en sjanse til å henge med på tempoet til løpsvillige surnadalinger, som kontret inn mål etter mål. Gry Norshusstuen i storform er ikke enkel å få tak på, og ble kampens toppscorer med 9 mål. Imponerte gjorde også nevnte Engdal Storholt som virkelig fikk vist frem sin gode finteteknikk, og satte inn 8 fine mål. Surnadal vant til slutt kampen 31 - 17.

Gry skapte mye trøbbel for gjestene fra Frøya

Tidligere lørdag tapte Frøya 27 - 21 over Tingvoll. Overraskende nok vant svake Skaun med ett mål over tabelltoer Sjetne. Det betyr at Surnadal og Sjetne deler 2. plassen på tabellen med sine 12 poeng, men Surnadal har èn kamp mindre spilt enn trønderne. Kristiansund leder tabellen med 14 poeng, og er det eneste laget som er ubeseiret så langt i sesongen.

Dette var den siste kampen før jul for damene på Surnadal, som har vist svært gode takter i første halvdel av sesongen.