Knut Haugen, Lilly Gunn Nyheim og Helge Røv kommunestyremøte

Kommunestyrets spørretime

Under torsdagens spørretime for kommunestyremøtet i Surnadal ble det satt fokus på veterinærtjenester, Stangvik aldersheim, gang- og sykkelvei, og endring av et 30 år gammelt navnevedtak (!). Her får du en oversikt.

Viktige veterinærtjenester

Kathrine Mauset (H) ville høre hvilke konkrete tiltak kommunen, som ansvarlig for veterinærordningen, vil foreta for å sikre god og stabil tilgang på veterinærtjenester. Mauset påpekte viktigheten av en velfungerende veterinærvakt og at det har vært utstrakt bruk av vikarer. Mauset avsluttet med å opplyse om at Tine, Surnadal Bondelag m.fl. har tatt kontakt med kommunen for å samarbeide om gode løsninger, men at de foreløpig ikke har fått tilbakemelding.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) svarte:

- Det har vært holdt møter med jordbrukssjefene i Surnadal og Halsa, og det er lagt plan for videre arbeid. I tillegg har det vært møter med veterinærene for å avtale en tredelt vaktordning med seks veterinærer. Avtalen gjelder for 1+1 år.

Nyheim presiserte at hun har svart Surnadal Bondelag, men hun vil samtidig be om at det blir tatt ny kontakt med bondelagene.

- Dialogen med bondelagene kunne vært bedre, og jeg beklager at den ikke har vært god nok.

 

Stangvik aldersheim

Egil Nedal (Ap) åpnet med å fortelle at pasientene på Stangvik aldersheim forlot aldersheimen på mandag, og fastslo at de ansatte nå er spredt for alle vinder. Han ville derfor vite hvor langt planene for fremtidig bruk av Stangvik aldersheim er kommet, og hva kostnadsoverslaget blir.

Rådmann Knut Haugen mente Nedals ordlyd om at de ansatte var spredt for alle vinder har negativ konnotasjon, og mener på sin side omstillingsprosessen har vært bra. Haugen kunne opplyse om at administrasjonen fikk blomster fra de ansatte nettopp på grunn av den vellykkede prosessen.

- Vi har holdt en del stillinger vakante slik at alle de ansatte på aldersheimen har blitt flyttet dit der har ønsket seg. Dette gjelder ikke bare på institusjoner, men også på barnehage, voksenopplæring og skole.

Haugen understrekte at saken blir behandlet i kommunestyret 17. mars, men han ser for seg at aldersheimen kan bli en kombinasjon av omsorgsbolig for boende med vedtak om en viss grad av regelmessig hjelp og bolig for vanskeligstilte i boligmarkedet. Uansett utfall vil bygget gjennomgå omfattende renovering, og sluttresultatet vil være et moderne bygg med tanke på velferdsteknologi. Kostnadsoverslaget ligger foreløpig på nærmere 19 millioner.  

Einar Grønnes (Sp) hadde også spørsmål relatert til Stangvik aldersheim. Han spurte om det var riktig at tre pasienter er blitt plassert på skjermet avdeling på sjukeheimen grunnet plassmangel på BOA?

Nyheim kunne ikke gå inn på nærmere opplysninger, men svarte at det er fagteamene i kommunen som står bak inntak til institusjonene. Fagteamet baserer sine avgjørelser på faglige vurderinger, sier Nyheim.

 

Gang- og sykkelvei

Eli Vullum Kvande (MDG) spurte om hvor langt prosessen er kommet angående gang- og sykkelvei fra Gryta til Øye skoleområde.

Inge Skogheim fra administrasjonen svarte:

Reguleringsplanen var godkjent tidlig på 2000-tallet. Kommunen har ervervet grunnen og har gjenstående midler til å starte teknisk planlegging. Skogheim mener det er utfordrende å lede gangtrafikken over brua, og at enkelte har ivret for andre bruløsninger, men det anses ikke å være aktuelt. Skogheim fastslår at kommunen er best i klassen på å utnytte statlige ressurser og midler til utbygging av skolevei, og han ser mulighetene for å få støtte også til dette prosjektet.

 

Slettavegen er blitt til Slættvegen

Gunhild Bøklep Bøe (Sp) kunne fortelle at beboere i Slettavegen i Bøfjorden tidligere denne måneden har fått beskjed om at er opprettet ny veiadresse med navnet Slættvegen. Med skrivet kom også beskjed om at vedtaket ikke kan klages på. Bøklep Bøe ville derfor ha svar på om saken har vært ute på høring – og i tilfelle når?

Rådmann Haugen hadde sett på saken, og fant ut at navnevedtaket Slettavegen ble fattet i kommunestyret helt tilbake til den 7. mai 1987. Veinavn blir sendt til Språkrådet, og Haugen forteller at det er de som – etter snart 30 år - har endret navnet fra Slettavegen til Slættvegen.

- Hvis dette skal overprøves må det en egen navnesak til, sa Haugen.