Kompetanseløft i lokalt næringsliv
Etter gode tilbakemeldinger fra lederprogram i vår, kan arbeidsgruppa for KOMP-midlene i høst tilby et praktisk rettet program i strategi og ledelse i små og mellomstore bedrifter. - Man får et helikopterperspektiv på det en gjør til daglig, sier Nina Stenaas, representant fra handelshøyskolen BI.
KOMP-midlene er kompensasjonsmidler for økt arbeidsgiveravgift, og Surnadal, Rindal og Halsa har enda midler igjen fra perioden der arbeidsgiveravgiften for området ble forsøkt hevet. Næringslivet har bestemt at disse midlene skal brukes til kompetanseheving, og dermed dekker KOMP-midlene 50% av det programmet egentlig ville ha kostet for deltagerne.
Arbeidsgruppa bestående av representanter fra næringslivet i Rindal, Surnadal og Halsa samt representant for de tre kommunene fortsetter samarbeidet med handelshøyskolen BI etter vellykket program i vår. Høstens program er skreddersydd for de tre kommunene og gir 7,5 studiepoeng. Gjennom dette programmet vil deltagerne lære om ledelse, strategi og innovasjon, og skriver en praktisk rettet prosjektoppgave som eksamen. - For oss i gruppa har det vært viktig at kursene gir formalkompetanse, sier Harald Moen, - Slik at det ikke bare blir et diplom på veggen, fortsetter Arnstein Stokke.
En skal heller ikke kimse av læringen som skjer på arenaen - som er tre samlinger på Vårsøg Hotell utover høsten - hvor man kan lære av hverandre, danne nettverk og ha et møtested med andre i samme situasjon som en selv. - Man får et helikopterperspektiv på det en gjør til daglig, sier Nina Stensaas, representant fra BI. Det er ikke alltid man har tid til å tenke strategi og utvikling innimellom de daglige gjøremålene, men dette programmet vil kunne være en mulighet til å fokusere på egen utvikling, strategi og store tanker.
Det første programmet i rekken hadde et bredt spekter av deltagere fra flere bransjer, og det var både akademikere og faglærte. - Vi stiller ikke krav til formell kompetanse, sier Harald Moen, og understreker at erfaring er det viktigste. En trenger ikke å ha deltatt på det første programmet for å delta på dette, men Moen håper deltagerne derfra kommer tilbake. Arbeidsgruppen understreker at man ikke nødvendigvis trenger å være bedriftsleder for å delta på programmet, det kan være noen med en leder i magen, og ansatte i offentlig sektor, det være seg mellomledere og enhetsledere, oppfordres også til å gi seg med.
Programmet er samlingsbasert, og holdes altså på Vårsøg Hotell, slik at deltagerne trenger verken å bekymre seg for reisetid, kostnader eller matpakke. Programavgiften er på 9000 kroner. Programmet starter i oktober, er ferdig til jul og baserer seg på tre samlinger på to dager hver.
Påmeldingsfristen er 15.september, og kontakt gjøres til Åse Torill Solli på aase.torill.solli@trollheim.no. Det vil bli avholdt informasjonsmøte om programmet 1.september både i Rindal, Surnadal og Halsa.
Fra venstre: Karin Halle (representant fra de tre kommunene), Nina Kolltveit Sæter (TINE og representant for næringslivet i Surnadal), Arnstein Stokke (Lønnheim Stål AS og representant for næringslivet i Halsa), Åse Torill Solli (Trollheim Vekst AS), Nina Stensaas (Business Development Manager, BI) og Harald Moen (VIBO AS, representant for næringslivet i Rindal).