Børset_1024x617

Krevde 52 millioner kroner for lefsekopi - Børset Bakeri produserer for Baxt

Rieber & Søn vant lefsekrangel i retten, men får bare 300.000 kroner i erstatning. Det skriver adressa.no. Striden sto om emballasje til både kaker og lefser, der Riebers underleverandør, Lierne, mente Baxt hadde tråkket dem for nær når det gjaldt design på produktene. Det er Børset Bakeri på Rindalsskogen som produserer lefser og kaker for Baxt.

I tillegg hevdet Rieber & Søn at Lierne hadde tapt sin posisjon hos Norgesgruppen på grunn av det de mener er Baxts emballasjeetterligning, skriver Handelsbladet FK.

Larvik tingrett mener begge parter har fått delvis medhold i retten og at partene derfor må bære saksomkostningene selv.

Lars Mølbach i Baxt er ifølge Østlands-Posten fornøyd med dommen, selv om selskapet ikke sier seg enig i lefsekopiering.

- Vi er uenig med tingretten på det punktet, sier han til avisen.

Tingretten kom frem til at erstatningen skulle reduseres til 300.000 kroner. Rieber & Søn vurderer nå en eventuell anke, skriver Aftenposten.no.

Børset Bakeri har ekspandert mye siden avtalen med Baxt kom i land og det har blitt en stor arbeidsplass i Rindal, en av hjørnesteinsbedriftene. Børset Bakeri er med i Trollheimsporten - bli medalle!

Les heile saken her på adressa.no.

71050.00-A Proof ol