Morten Møller 3 Venner

Kulturvøkku på tradisjonelt vis

Kulturleder Morten Møller er glad for å kunne presentere et tradisjonelt og innholdsrikt program for Kulturvøkku i Rindal i år også. Det er få arrangementer som har blitt avlyst, og noen aktører yter litt ekstra for å få gjennomført deler av Kulturvøkku-programmet med nødvendige tilpasninger.

Møller nevner spesielt 3 venner, Dalalåven og Rindal kulturforum. 3 Venner arrangerer quiz, og de tar inn Rindal kunstlag sin utstilling. I tillegg arrangerer de markedsdag med flere aktører utenfor kafèen. Inga Dalsegg arrangerer sin egen kunstutstilling som vanlig, og skal i tillegg ha to markedsdager lokalmat og lokalt håndverk på uteområdet ved Dalalåven.

Rindal kulturforum har tilpasset bøgdakvelden, som i år er flytta i til Torshall. I Torshall skal det også arrangeres konsert med Perikom.

– Det har blitt et ganske greit program. Vi har fått med det meste av det tradisjonelle. Og de som bidrar litt ekstra i år fortjener honnør for det, sier Morten Møller.

Kulturvøkku i Rindal arrangeres i år 26. juni - 5. juli. 


Tradisjonell bøgdakveld i Torshall

Det starter som vanlig med bøgdakvelden, som denne gangen altså blir i Torshall. Rindal kulturforum er arrangør for bøgdakvelden for andre gang i år. De velger å ha arrangementet i Torshall fordi man ikke kan ha så stort publikum som tidligere, for å ivareta smittevernreglene godt nok, og for å spare utgifter, blant annet på rigging av lyd og lys, siden inntektsmulighetene er begrenset,

Programmet på bøgdakvelden blir omtrent som før, med lokale artister og utdeling av Rindal kommunes kulturpris.


Utstillingslørdag med ny vri

Første lørdag i Kulturvøkku er den store utstillingsdagen, med åpning av utstillingene til Inga Dalsegg og Rindal kunstlag.

Inga Dalsegg har som vanlig med seg en gjesteutstiller. I år er det LilleLi Smykker fra Alta som stiller ut sammen med Inga. I tillegg blir det markedsdag ved Dalalåven med lokalt håndtverk og kortreist mat.

Rindal Kunstlag sin utstilling arrangeres altså på 3 Venner i stedet for Rindal skimuseum denne gangen. Kunstlaget har invitert Randi Antonsen RA Kunst & Design til å være årets Kulturvøkku-kunstner. 

Samme kveld blir det konsert med Perikom i Torshall. Her blir det blant annet noen smakebiter fra den nye Perikom-plata som kommer til høsten.


Aktiv søndag med løp og vandring

På søndag blir det lokalhistorisk kulturvandring, denne gangen i ytre deler av Løsetgrenda; på strekningen Rindalsholten - Flåtten - Glennhaugen - Selbrekka.

Trollheimsløpet arrangeres også denne dagen. 


Sommercamp for barn og unge

iTrollheimen arrangerer tre sommercamper i år, og to av dem er lagt til Kulturvøkku.

– Dette er et fritidstilbud for barn og ungdom, og det er veldig bra at de har lagt det til Kulturvøkku, sier Møller.


Avslutter med gamle og nye arrangementer

Lørdag 4. juli blir det åpen dag med rebusløp hos flere lokale bedrifter. Ved Dalalåven blir det lokalmat-market denne dagen, og 3 Venner arrangerer markedsdag med flere forskjellige salgsboder på uteområdet sitt.

Søndag 5. juli avsluttes Kulturvøkku med tradisjonell tunmesse på Rindal skimuseum og sommersalmekveld i Rindal kirke om kvelden.

– Vi kan vel si at mye av det tradisjonelle består, selv om vi kanskje mangler det lille ekstra på programmet i år. Jeg er godt fornøyd med at de arrangørene som ville satse på å være med på Kulturvøkku i år har gjort det. Noen har også lagt til litt ekstra, og det er veldig bra! Så får vi satse på at det vi ikke fikk til i år, det får vi kjøre på med enda større skala til neste år, avslutter Morten Møller.


Foreløpig program for Kulturvøkku 2020:

NB! I tillegg vil det komme kinovisninger og filmaften med Rindalsfilmen, og en må påregne en del endringer. Oppdatert program finner en via www.kulturboksen.no (velg Kulturvøkku som egen kategori) eller på Kulturvøkkus facebookside.

Program kulturvukku 2020 pr 170620-page-0.jpg
Program kulturvukku 2020 pr 170620-page-1.jpg
Program kulturvukku 2020 pr 170620-page-2.jpg
Program kulturvukku 2020 pr 170620-page-3.jpg
Program kulturvukku 2020 pr 170620-page-4.jpg