Kursbilde

Kurs i enkel melkeforedling

I februar blir det arrangert Kurs i enkel melkeforedling ved Orkladal Ysteri. Det er sikkert flere fra både Rindal og Surnadal som kan ha stor interesse for dette kurset. Adresse for påmelding, følg linken på invitasjonen nedafor (Mære landbruksskole/Matnavet på Mære). Påmeldingsfrist 1.februar, melder Trollheimen Næringssørvis.

 

 

12
Fe

Kurs i enkel melkeforedling

Orkladal Ysteri

 

Invitasjon

Program

Påmelding

Påmeldte

http://matnavet.eventweb.no/icons/ecblank.gif

http://matnavet.eventweb.no/icons/ecblank.gif

http://matnavet.eventweb.no/icons/ecblank.gif

http://matnavet.eventweb.no/icons/ecblank.gif

http://matnavet.eventweb.no/icons/ecblank.gif

 

Kurs i enkel melkeforedling

Ragnhild Nordbø, som også jobber i Norsk Gardsost, vil i løpet av kurset lære bort teori og praktisk kunnskap om melkeforedling.

 

Kunnskap om produksjon av oster som er enkle å få til hjemme på kjøkkenet. Kurset og prøveysting hjemme gir grunnlag for å gå på videregående ystekurs og vurdere om man vil satse på produksjon for salg.

På kurset lager vi yoghurt, salat/fetaost og kremost/ferskost. Teori og praksis om disse produktene og hvordan man kan forebygge problem som kan oppstå underveis.

Teori om melkekvalitet til ysting dersom man yster upasteurisert og om pasteurisering.

Teori om gode og dårlige bakterier i melk.

Litt informasjon om krav fra Mattilsynet dersom man vil produsere ost for salg, hvordan få tak i nødvendig utstyr og videregående kurstilbud.

http://matnavet.eventweb.no/icons/ecblank.gif

 

Start:

12.02.2013 kl. 10:00

Slutt:

13.02.2013 kl. 16:00

Påmeldingsfrist:

 01.02.2013

Sted:

Orkladal Ysteri

Pris:

1600,-

Arrangør:

Matnavet i Midt-Norge

Kontakt:

Gunn Bratberg
Prosjektmedarbeider
gunn.bratberg@ntfk.no

Weblink:

www.maeremat.no