Kløver 1_1024x693

Investerer 7,5 mill i nytt Velværesenter og oppussing av heile bygget

Landbrukshuset AS satser i sentrum

Landbrukshuset AS, der Norutbygg er største eier (53%), har ventet litt på Surnadal kommune og den mye omtalte sentrumsplanen. Nå slår de til og satser for første gang siden konkursen i Næringshagen og siden de kjøpte heile bygget. - Surnadal Velværesenter satser friskt i nye lokaler her i bygget og da passet det godt å sette i gang ei større renovering.

Det sa Per Lyder Røv og Per Jarle Eide (over med vestfasaden mot Svoka der nytt velværesenter kommer) da de i dag presenterte planene for utbygging og opprusting av Landbrukshuset AS.

Til venstre Per Lyder Røv og Per Jarle Eide med Kløverstua og gamle velværelokaler i bakgrunnen.

Investerer 7,5 mill
- Her er det mye å ta tak i. Vi skal bygge nytt Velværesenter, der det gamle potetkokeriet skal rives og fyrhuset og flissiloen renoveres. Det dreier seg om tilsammen 475 kvadratmeter. Samtidig er vi glade for å kunne fortelle at det ligger ei stor forskjønning i dette for Surnadal sentrum, heilt i tråd med sentrumsplanen, som vi har sett den så langt, fortalte Røv og Eide.

Det ligger ei vensentlig investering her med 7,5 millioner kroner. - Nå vil vi bli en fin nabo til Svoka, smilte de. Det betyr meir sentrum på alle kanter. Konkret skal varmeanlegget oppgraderes og det skal komme nytt tak på den gamle meieridelen, der Felleskjøpet holder til i dag.

- I tillegg vil vi ruste opp fasaden mot Domus og gjennomfartsvegen. Det er også alt gjort mye når det gjelder toaletter og kjøkken i Kløverstua. Nå vil den gamle fasaden rundt få ei flott oppshining. Det betyr både å ta vare på ei eldre bygning og å pusse opp for framtidig drift, sa Per Jarle Eide og Per Lyder Røv.

- Hva skal inn i de gamle velværelokalene?
- Her ligger det et lite kinderegg for oss og kanskje en gladnyhet for Sunadal og sentrum, sa Per Jarle Eide og måtte understreke at dette ikke var finansiert ennå. - Men her vil vi få 600 kvadratmeter areal i to etasjer. Vi har alt satt i gang et skisseprosjekt for å bygge om og pusse opp dette arealet til 14 hybler på rundt 20 kvadratmeter og 5 leiligheter på rundt 40, fortalte han.

- Det er i tråd med sentrumsplanen, der det ligger fortetting med et ønske om boliger i sentrum, la Per Lyder Røv til - og: - Dette har vært et bakteppe. Med det synes jeg vi tar en god del samfunnsansvar også!

Tar vare på staselig bygg
Kløverstua, og for å si det enkelt: det gamle meieribygget i Surnadal sentrum, er et staselig bygg. Nå får det oppussing, renovering og oppshining av fasaden. Samtidig er planenene om hybler og leiligheter spennende. Husk det var her meierskene bodde i sin tid.

- Vi håper dette kan bli en ny giv rundt Landbrukshuset, sier Røv og Eide. Det er Norutbygg som er største eier av Landbrukshuset med 53%. I tillegg er det mange små eiere, 160 aksjonærer i tallet, rundt omkring på gardene i Surnadal. Norutbygg er morselskapet til Ing. I. Sæther, eid av Ingvar Sæther og Lars Løseth med halvparten kvar.

Norutbygg driver med eiendomsforvaltning og prosjektutvikling og i Landbrukshuset AS er det i dag heile 40 leieforhold, mens de rår over tilsammen 9000 kvadratmeter i huset - med andre ord: Plass til en del!

Klikk på disse pdf-filene og sjå fasadetegningene av nybygget: A11.1+Fasader og A13.4+Perspektiv+vest.

Under: De gleder seg til å pusse opp den staselige fasaden til Kløvestua - Per Jarle Eide og Per Lyder Røv: