Lars Løseth utviklingsprisen 2016

Lars Løseth fikk årets Utviklingspris - ga den videre

Under Surnadal Sparebanks Næringslivsdag ble Lars Løseth tildelt bankens Utviklingspris. Med det mottok han en sjekk på 25.000, penger han straks ga videre til fotballen i Surnadal og til Todalen Sanitetsforening.

Troelsen begrunnet prisen slik:

- Du er en ekte gründer med stor suksess som startet i det små, men har bygd opp noe stort som har gitt ringvirkninger i hele regionen vår, og som blir lagt merke til i hele Norge. Du har bidratt til å skape mange viktige arbeidsplasser, og virkelig satt Surnadal og Nordmøre på kartet. Du er en forretningsmann som er høyt respektert på nasjonalt nivå, og av dine egenskaper som ofte trekkes frem er engasjert, dedikert, initiativrik, strategisk og sunn fornuft. Du er en ekstremt god forhandler, men samtidig er du sympatisk, og har evne til å vise medfølelse. Du er engasjert i utvikling av lokal idrett og kultur, og har meninger som blir hørt.

- Artig å bli satt pris på, sier Løseth. Han kommenterte med et smil at det er artig at prisen på 25.000 kroner deles ut av nettopp Surnadal Sparebank, banken han forlot da han ikke fikk innvilget lån på 65.000 kroner i sin spede start som gründer.

Han levde opp til sitt gode rykte for engasjementet også utenom forretningsverden og ga øyeblikkelig pengeprisen videre til å fordeles mellom fotballen i Surnadal og Todalen Sanitetsforening.