dans19

Lekende sommerdans

Over 160 danseglade barn fra Surnadal, Halsa og Rindal viser denne uka frem sine kunstner i forestillingen "Den magiske leketøysbutikken" i Storstuå. Onsdag kveld var det premiere, og nok en gang lar vi oss imponere over kvaliteten på det kulturskoleelevene leverer. 

Et fullsatt kulturhus fikk overvære en flott danseoppvisning med et bredt spekter av ulike dansestiler for barn og unge i alderen 3 - 18 år. Årets sommershow er laget som en fortelling hvor vi følger søstrene Lucie (Elise Hamnes Høvik), Annie (Ine Fiske) og Dorothy (Ranje Hoem) i et besøk i en magisk leketøysbutikk. Her bor både snille og slemme leker, og vi fikk stifte bekjentskap med både søte kosebamser, fine ballerinaer, mekaniske roboter, skumle ninjaer, elegante prinsesser og artige klovner. 

De tre hovedpersonene briljerer med sine danseferdigheter, og leverer dans på skyhøyt nivå. Denne trioen kunne lett å danset på en langt større scene enn i Surnadal kulturhus. 

dans ranje hoem_690x484.jpg
Ranje Hoem er i helt egen klasse, og bidrar sterkt til at årets sommerdans blir av de aller beste

Vi lar oss også imponere over de mange ulike dansestilene showet består av. Her er det alt fra tåspiss, via hiphop og sjarmerende barnedans til tradisjonell jazzballett og klassisk dans. Likevel er det dansegleden som samtlige av barna og ungdommene viser som er det som gleder mest på en slik kveld. 

Koreografien er enestående bra, noe kulturskolens dansepedagoger Stine Valde og Jimu Makurumbandi skal ha æren for. Sistnevnte fikk selv vise hva han er god for i en av dansene, hvor han virkelig viser kroppsbeherskelse og rytmesans. Elevene går en god skole!

dans jimu.jpg
Jimu kan dans - det er det ingen som helst tvil om

Tonene av Kygos store hit "Stole the show" var en svært treffende avslutning på en av de aller beste danseforestillingene som har vært arrangert av Kulturskulen på indre Nordmøre. For det var nettopp det danserne gjorde i kveld. De stjal showet. Hver og en!

Forestillingen blir vist på nytt torsdag 2.juni kl 18.00, og det er fortsatt ledige billetter. 

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

dans21
dans22
dans23
dans24
dans25
dans26
dans27
dans28
dans29
dans30
dans31
dans32
dans33
dans34
dans35
dans jimu
dans ranje hoem
dans1
dans2
dans3
dans4
dans5
dans6
dans7
dans8
dans9
dans10
dans11
dans12
dans13
dans14
dans15
dans16
dans17
dans18
dans19
dans20