Inga Molde 2_1024x1150

Livsglød til Molde sykehus

I fjor fikk Inga Dalsegg ei spesiell bestilling fra et ektepar i Molde, der mannen hadde fått kreft. Ho malte ekteparet sammen og på dødsleiet var hans siste ønske at Inga skulle male et maleri til Molde sykehus. I går ble dette overlevert kreftavdelinga med enka Elin Leirsti tilstede.

Over med alle ved kreft poliklinikken ved Molde sykehus, som behandlet Per Helge Leirsti.

Til høyre Inga Dalsegg og Elin Leirsti, som bestilte bildet til kreftavdelinga ved Molde sykehus - et siste ønske fra mannen Per Helge.

Under ser du Elin og sykepleieren som hadde ansvaret for Per Helge mot slutten - og maleriet Livsglød.

Dette skreiv Trollheimsporten da Inga var i gang med malinga igjen - og om denne spesielle bestillinga:
 - De ville at jeg skulle male et bilde med dem sammen. Han var så svak at dette måtte gjøres fort. Det var før jeg ble sykemeldt. Maleriet ble gjort ferdig og de ble svært godt fornøyd. De ble så fornøyd at på dødsleiet var mannens siste ønske at jeg skulle male et nytt maleri til kreftavdelinga ved Molde sykehus, der jeg skal prøve å få fram den livsglede og kampvilje denne mannen hadde.

- Jeg har prøvd å få til en person som bryter ut av et mørkt rom, som symboliserer sykdommen, forteller Inga Dalsegg, som synes det er artig med slike oppdrag.

- Jeg håper maleriet vil bli til glede for alle på kreftavdelinga ved Molde sykehus, der jeg ønsker å få fram at det er viktig å ikke gi opp håpet, sier ho.

Denne saken fra Trollheimsporten ser du her.

Inga Dalsegg var på nyhetssendinga til NRK Møre og Romsdal i går. Sjå innslaget her på nettsidene til NRK M & R.

RB nett (Romsdal Budstikke) hadde denne saken på overleveringa i går.

 

Inga Dalsegg er medlem av Trollheimsporten med link - bli medlem - alle her!