Kontorlokaler_690x497

Lokale gasellebedrifter

Talgø Invest AS, Midt-Norsk Olje AS, El-Watch AS og Holte Maskin og Transport kan smykke seg med den gjeve tittelen gasellebedrifter. En gaselle er i denne sammenhengen ikke bare en smekker antilope, men en rasktvoksende og lønnsom norsk bedrift.

Illustrasjonsfoto over: El-Watch sine nye og smekre lokaler.

Gasellebedriftene rangeres etter driftsmargin, omsetning og vekst. Blant de lokale bedriftene våre, har Talgø Invest AS den største veksten med en vekst på 180%, og en 59.plass i fylket. Midt-Norsk Olje AS har en vekst på 129%, og en 84.plass i fylket, El-Watch en vekst på 114% og en 111.plass i fylket. Holte Maskin og Transport har en vekst på 128% og legger seg på en 112.plass i fylket. På førsteplass ligger Ålesundsfirmaet Icd Software AS med en vekst på 1362%.

Det er Dagens Næringsliv sammen med Bisnode Credit AS som kårer og presenterer de norske gasellene. De kårer dessuten en vinner nasjonalt og på fylkesnivå. Kritieriene for å bli en gasellebedrift er at bedriften må ha levert godkjente regnskaper, den må minst ha doblet omsetningen på fire år, den må ha en omsetning på over en million kroner første år, den må ha et positivt samlet driftsresultat, ha unngått negativ vekst og dessuten vært et aksjeselskap.

Se en komplett oversikt over gasellebedriftene i vårt fylke ved å gå inn på denne linken og klikke "Møre og Romsdal", og så "vis alle".

Mer om hva en gasellebedrift er her.