kor alle hovedbilde

Lokale kor sang jula inn

Fem lokale kor sørget for å sette oss i skikkelig julestemning under den tradisjonelle "Korenes julekonsert" i Storstuå søndag kveld. Høydepunktet stod Lars Rune Sæther og mannskoret for, da de avsluttet konserten med praktfulle "O`helga natt". 

De fem korene som deltok på konserten var Tormod, Vox, Halsakoret, Young Voices og Tordenskjold songlag. 

I løpet av konserten fikk vi høre alle korene synge hver for seg, før de på slutten samlet seg i et stort felleskor som bestod av over 100 korister.

På programmet stod både de klassiske julesangene vi kjenner godt fra før, men også flere sanger av nyere tid. I sum en fin blanding av flott julemusikk som varmet på en ellers grå og regntung 2. søndag i advent.

Bak pianoet satt alltid stødige Brage Kristian Einum. Korene ble dirigert av Elin Persson, Rolf Arne Berg og Sander van der Loo. Messingblåsere fra Surnadal hornmusikk og Trollheimsbrass akkompagnerte felleskoret. 

Alle korene leverte solid korsang av høy kvalitet, og viste at distriktet har mange flinke sangere i alle aldre. Mest applaus av alle fikk de sju ungdommene i "Young voices", som viste ungdommelige pågangsmot og glede over å stå på scenen. Denne gjengen vil vi helt sikkert høre mye av i årene som kommer. 

kor young voices_690x481.jpg

Konsertens absolutte høydepunkt var det solist Lars Rune Sæther og mannskoret som var satt sammen for anledningen som stod for. Det er ikke hvem som helst som kan synge julesangene over alle julesangene, O`helga natt. Sæther og herrene i koret sang til 20 i stil, og leverte en fremføring som sitter langt inni sjela. Et magisk juleøyeblikk i Storstuå! Vi ønsker oss en reprise neste år, og året etter der, og året etter der igjen! Se video av hele sangen her: 

 

 

Tradisjon tro ble konserten avsluttet med allsang av Deilig er jorden. Et verdig punktum for drøye en og en halv times nytelse for ørene. 

Kveldens konferansier, Trond Håskjold, lovte at publikum ville forlate kulturhuset gladere enn da de kom. Det fikk han rett i!

Bildene er beskyttet av opphavsrett.Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

 

 

 

kor alle hovedbilde
Felleskoret
kor alle1
Felleskoret
kor alle2
Felleskoret
kor blåsere
Blåsere
kor brage einum
Brage Einum
kor elin persson
Musikalsk leder Elin Persson
kor halsakoret og tormod
Halsakoret og Tormod
kor halsakoret
Halsakoret
kor mannskor
Mannskoret
kor mannskor2
Mannskoret
kor persson
Korister
kor tordenskjold songlag
Tordenskjold songlag
kor toril moe
Toril Moe
kor tormod
Tormod
kor vox
Vox
kor vox2
Vox
kor young voices
Young voices
kor young voices2
Young voices