Lokale matprodusenter på MR-mat
Sist uke var medlemmer fra Den Gode Maten og flere andre lokale matprodusenter på kursing i Hustadvika i forskjellige tema innen matproduksjon. Britt G. Moen, prosjektleder for Den Gode Maten, deler bilder og forteller fra kursdagenes innhold.
Utvalget innen matkurs var mangfoldig og deltakerne fra Den Gode Maten sitt territorium (Sylte Gårdslakteri, MP`s Hjemmbakeri, Mosbøen Gård, Valsøya Fjordcamp og Jakobstua) deltok på bl.a slaktekurs, bakekurs, ølbryggekurs og menykurs.
På bildet står Nils Henning Nesje, kursleder og fra Storfjord Hotell, bak blir Ellen Beate Wollen intervjuet av NRK Møre og Romsdal. Wollen er kursleder og kokebokforfatter. Kurset de hadde het Ureist mat som identitetsbygger, der vi fikk innføring i menyoppbygging og presentasjon av lokal og ureist mat. En av dagene på kurset var vi ute å samla tang, tare og snegler som skulle brukes til ingredienser i ureiste matretter. Veldig spennende tema med hva som finnes omkring oss og vi kan bruke i maten vi lager. Foto: Gunn Bratberg.
- Slike kursdager fungerer både som møteplass med nettverksbygging og nyttig videreutdanning innen forskjellige fagfelt for lokalmatprodusentene, sier Britt G. Moen, prosjektleder for lokalmat-nettverket Den Gode Maten, et regionalt samarbeid mellom Rindal, Surnadal, Sunndal og Halsa kommune.
Bilder hentet fra Matnavet Mære.