Lunsjmøte i Rindal Næringsforum
Onsdag var Rindal næringsforum samlet til møte. På planen stod det presentasjon av Rindalshytter, informasjon fra Nav Rindal om praksis til flyktningene, og litt om hva som skjer i næringsforumet.
Bildet over: Per Ivar Hyldbakk.
Per Ivar Hyldbakk, daglig leder i Rindalshytter, startet med å presentere sin bedrift.
Rindalshytter har en positiv utvikling, og i 2016 doblet de omsetningen i forhold til 2015. De har fremdeles en vekstambisjon, og har blant annet bestilt sag til en ny produksjonslinje. Kapasiteten på produksjonen går dermed opp, og ferdiggraden på byggesettene blir bedre.
Med denne økte omsetningen følger det med plassutfordringer, og i tillegg til flere nyansettelser har de nå ordnet med 3 nye kontorer.
De har også et kontor i Oslo med 4 ansatte, forteller Hyldbakk.
Rindalshytter ble stiftet i 1964, og leverte tradisjonelle hytter til nærområdet. For ca. 10 år siden bestemte de seg for å prøve å bli mer nasjonal, og utlyste en konkurranse for nye løsninger. Resultatet ble lanseringen av Lysthuset, som Rindalshytter nå er mest kjent for. I 2016 solgte de bare 2 av de tradisjonelle hyttene, og disse hyttene er nå tatt ut av katalogen.
For bare noen uker siden lanserte Rindalshytter sin nye modell "Gapahuk" i samarbeid med det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta.
Denne hytta har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og Hyldbakk forteller om henvendelser fra både USA, New Zealand og Frankrike.
- Vi har et håp om å få bygd en demohytte på Nerskogen i september, sier Hyldbakk.
Praksis/jobb for flyktninger
Nav Rindal og Flyktningetjenesten i Rindal var også til stede og orienterte litt om arbeidet med flyktningene.
Marny Magnussen fra Nav forteller at det er svært lite arbeidsledighet i Rindal, bare 0,8 % som er helt ledige. Arbeid er svært viktig for å inkludere flyktningene, og næringslivet i Rindal er flink til å stille opp, forteller Magnussen. Men hun oppfordrer samtidig alle bedrifter til å tenke gjennom om de har mulighet til å ta i mot noen til arbeidstrening, da det alltid er behov for flere praksisplasser.
Marit Landsem fra Flyktningetjenesten forteller at det pr. dags dato er 30 flyktninger i Rindal. Av disse er 17 på det 2-årige introprogrammet, der det å lære norsk språk og samfunnskunnskap er hovedfokus. - 4 flyktninger er nå ferdig med programmet, og har behov for å komme seg ut i jobb, sier Landsem.
Kort info fra næringsforumet
Romund Aune fra Rindal næringsforum tar en kort oppsummering over arbeidet de holder på med.
- Vi har fått Polaris Nordmøre som nytt medlem, og Marit Mogset som nytt styremedlem. I tillegg jobber vi med næringsplanen og den tiltenkte samarbeidsstillingen mellom Rindal næringsforum og Rindal IL, sier Aune.
De tradisjonelle hyttene fra Rindalshytter er nå tatt ut av katalogen. Inn kommer det mer moderne løsninger.
Marny Magnussen fra Nav Rindal.
Marit Landsem fra Flyktningetjenesten i Rindal.