Mahnus Moholdt Harald S_1024x915

Rekorddeltakelse i det 50. Rindalsrennet

Magnus Moholt vant jubileumsrennet - våre på sterke 2. plasser

Med nærmere 400 deltakere var det rekord for det 50. Rindalsrennet. Magnus Moholt, Ålen, vant og var godt fornøgd med løpet og løypene, noe han fortalte rennleder Harald Solvik etterpå (bildet). Silje Dahl Benum, Byåsen vant kvinneklassen. Ingen av våre lokale løpere gikk heilt til topps, men det ble andreplasser til Kristoffer Berset og Ragnild Mogstad, Surnadal, og Jo Svinsås, Rindals-Troll. Klubbkamerat Hallvard Løfald tok tredjeplass.

Mye folk og bannere på Rindalsrennet i dag. Det var lett snøvær og litt vanskelig lys for foto.

Kjempesuksess
Jubileumsrennet ble en stor suksess  for arrangøren IK Rindals-Troll og etter løpene var det mye skryt og få for omlagt trase og fine løyper. Lett snøvær, noen små kuldegrader og blåswix-føre gjorde dagen glimrende for både tilskuere og alle 400 løperne. Det var kjåke fullt på skistadion ved Igltjønna.

Magnus Moholt, Ålen (til venstre i samtale med rennleder Harald Solvik), var fornøgd med sesongstarten og seieren i Rindalsrennet. Sammen med Silje Dahl Benum, Byåsen, som vant kvinneklassen, stakk han av med ei rindalskofte, som Rindal kommune hadde gitt i gavepremie til beste løper i herre- og kvinneklassen.

Mange unge gikk bra
Under to rindalinger som gjorde det skarpt - Jonas Nergård Tørset (til venstre) og Jo Svinsås, begge Rindals-Troll. De går i G15 og Jonas ble tiendemann, mens Jo tok andreplass.

Videre under ser du fleire små videosnutter - TP TV - fra dagens renn:

I går kveld, lørdag, feira rindalingene Rindalsrennet 50 år i Rindalshuset. Det kan du lese alt om her på Trollheimsporten.

Nedenfor snuttene ser du mange bilder fra dagens jubileumsrenn ved Igltjønna. Klikk på bildene og sjå de større og i serie.

Tøffere løype
Det var utrolig flotte forhold og fint vinterføre under rennet i dag. Traseen var lagt om en del for å gjøre den meir variert og noe tøffere, enn bare runder rundt Igltjønna. Alle gikk Litjdalen, en brukbar motbakke som skilte bra. Ellers merka vi oss at møringene beit godt i fra seg i fleire klasser og ga trønderne litt å tenke på.

Sjå bildene nedenfor og bildetekstene for få med deg hvordan det gikk med våre lokale løpere. Det var mange fine prestasjoner, og etter målpassering var det ganske karakteristisk at de fleste kasta seg ned heilt utslitt - ja du har sett det før på TV - som Petter Northug. Pappa Northug var forøvrig i Rindal i dag og fulgte yngstemann Even.

Junior-NM målet
Til venstre Hallvard og Gjermund Løfald - søskenbarn fra Rindal som går i samme juniorklasse - 19-20 år - og går for Rindals-Troll og Meråker videregående. Eldstemann Hallvard vart nummer 3, mens Gjermund ble tiendemann - begge gikk sterke løp og Hallvard var godt fornøgd med sesongåpninga. - Junior-NM er det store målet denne sesongen, sa han.

Alle resultatene finner du her på heimesidene til Rindals-Troll.

Kristoffer Berset, Surnadal, inn til en sterk andreplass i gutter 13 år.
Sigrid Moen Bævre, Øvre Surnadal, passerer mens rennleder Harald Solvik og pappa Jan heier.
Jo Svinsås, Rindals-Troll, sesongåpnet med andreplass, bare 5,5 sekunder etter vinneren Vegard Stav, Leik, i gutter 15 år.
Hallvard Løfald, Rindals-Troll, passerer bak speakerbua før stadionpassering...
... der han låg på tredjeplass etter 5 km. Det vart det også til slutt, 32 sekunder etter vinneren og slått av to karer fra Lundamo.
Hans Petter Lykkja, Dalguten/Team Veidekke, ikke i storslag etter 14 dager med sjukdom. - Godt med ei gjennomkjøring, sa han etter fjerdeplassen, 16 sekunder fra seieren.
surnadalingene Arne Berset_1024x848
Surnadalingene med leder Arne Berset i spissen klare for dagens renn.
Hans Ole Røen Halle klar til start_1024x562
Hans Ole Røen Halle, Rindals-Troll, på startstreken i gutter 14 år - 14. plass til slutt.
Kristoffer Berset_1024x865
Kristoffer Berset, Surnadal, andremann i G13.
Gine Fugelsøy_1024x680
Gine Fuglsøy, Rindals-Troll, 9. plass i jenter 13 år.
Ragnild Mogstad_1024x1002
Ragnhild Mogstad, Surnadal, med sterk andreplass i J13.
Jo i løypa_1024x561
Jo Svinsås, Rindals-Troll, med kraftige dobbelttak.
Sigrid Moen Bævre_1024x867
Sigrid Moen Bævre, Øvre Surnadal, nr. 19 i J14.
Speaker Ola T_1024x708
Speaker Ola T. Heggem tok seg en liten pustepause. Sammen med Magne Hansen holdt han alle godt orientert undervegs.
Hallvard Løfald 1_1024x811
Hallvard Løfald, Rindals-Troll, fornøgd med tredjeplassen i eldste juniorklasse.
Hans Petter Lykkja_1024x797
Hans Petter Lykkja, Dalguten, fjerdemann blant seniorene.
Ole Sæterbø_1024x1030
Ole Sæterbø, Surnadal, ble nr. 16 i eldste juniorklasse.
Magnus Moholt 2_1024x936
Vinneren Magnus Moholt, Ålen.
Silje Dahl Benum_1024x1271
Silje Dahl Benum, Byåsen, vant kvinneklassen, men raskeste kvinne var junioren Anne Kjersti Kalvå, Lundamo, som vant J19-20.
Ida Mogstad_1024x625
Ida Mogstad, Surnadal, ble nr. 12 i jenter 16 år.