DSC_0735

Mandag åpner Rindal skole for småskoletrinnet og SFO

Mandag 27. april kan lærerne på småskoletrinnet ved Rindal skole ønske elevene velkomne tilbake til skolen og til SFO. Det er nå lagt til rette for at alle vasker hendene ute når de kommer til skolen, før de tar på noe på skoleområdet eller inne på skolen.

Bildet øverst: Lærerne holder avstand, og gleder seg til elevene kommer tilbake på skolen. Elin Røen Skjermo, Mona Bolme Nonstad, Marit Ustad Hove, Mie Sandø, Mari Romundstad, Inger Mette Gravvold Fiske og Berit Synøv Fugelsøy.
 

Rektor Jon Brønstad er veldig glad for å kunne ønske de minste elevene velkommen tilbake på skolen. Han forsikrer at skolen vil følge opp myndighetene sine retningslinjer på en best mulig måte, og at ansatte er forberedt på å legge til rette for god lek og læring samtidig som alt drives i tråd med smittevernveiledningen.

– Det kommer stadig ny informasjon og nye presiseringer fra myndighetene, og det følger vi, forsikrer Gunnhild Strupstad, som er skolefaglig ansvarlig i Rindal kommune.


Veiledere for smittevern i barnehager og skoler er laget av Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet. De tre viktigste tiltakene for å begrense smittespredning er:

  1. Syke personer skal ikke i barnehage, skole eller SFO

  2. God hånd- og hostehygiene

  3. Redusert kontakthyppighet mellom personer


Gruppedeling

Skoletida blir som vanlig fra kl 08.40 til kl 13.25. Alle de fire årstrinna vil bli delt i to grupper/kohorter. På grunn av elevtallet vil gruppene bli betydelig mindre enn krava i veilederen. I starten vil hvert årstrinn få sin egen inngang på barneskolen, der to lærere alltid vil være på plass for å ta ansvar for hver sin gruppe.

Fordeling av utetid, tider for friminutt og tur-/uteområdet blir fordelt på en slik måte at det skal være mulig å etterkomme smittevernsbestemmelsene både i skoletida og på SFO.


Håndvask, henting og bringing

Håndvask er det aller viktigste forebyggende smitteverntiltaket i skolen, og dette vil bli fulgt strengt opp med mye bruk av såpe og vann. Med en gang eleven kommer inn på skoleområdet blir det lagt opp til håndvask før de får ta på noe. Skolen har fått satt opp en håndvask-stasjon ute ved den ene inngangen.

DSC_0730.jpg
Rektor Jon Brønstad, vaktmester Jørgen Holte og SFO-leder Bente Beate Øyaseter tester den nye vaskerenna ved inngangen til barneskolen. Her kan fire personer vaske seg samtidig.


Vaktmester Jørgen Holte forteller at han har fått god hjelp fra Rindal Rørservice for å få satt opp vaskerenna på kort tid, slik at alt er klart til skolen åpner på mandag.

Foreldre/foresatte skal bringe og hente barna ved grinda inn til skoleområdet. Dersom noen må inn på skoleområdet må de straks gå og ta håndvask, og ellers sørge for 2 meters avstand til alle utenom egen familie.


Regler for skoleskyss

Skolebussene går som vanlig, med ankomst før skolestart kl 08.40 og heimkjøring alle dager 13.30 fra skolen.

Det skal være kapasitet på bussen til å følge gitte normer for skoleskyss. Elevene må benytte bakdøra på bussen (der det er to dører), da framdøra er avstengt. De to fremste seterekkene er også avstengt. Dette er for å beskytte sjåføren.

På et seterad sitter en ved vinduet og den andre ved midtgangen. Avstanden blir da ett sete og midtgang. På neste seterad sitter elevene motsatt, altså ved vinduet på motsatt side osv.

Elevene må huske å ha med busskortet, selv om det ikke er sikkert det blir sjekket denne perioden.

Ved på- og avstigning og ved busskø/holdeplass skal det være avstand mellom hver enkelt, helst en meter.


Litt kortere åpningstid på SFO

SFO åpner til vanlig tid kl 06.45 om morgenen, men stenger ett kvarter tidligere enn vanlig, kl 16.15, fra mandag 27. april og i en periode framover. Dette er for at de ansatte trenger ekstra tid til renhold av utsatte steder, utstyr og leker mm. 
 

Syke personer skal ikke være på skolen

I denne spesielle perioden må alle bidra til at syke personer, hverken ansatte eller elever, kommer til skolen eller til SFO. Jon Brønstad presiserer at det er viktig at både ansatte, foresatte og andre kjenner godt til reglene for når en skal møte og når en ikke skal møte på skole og SFO.

Barnehagebarn, skolelever eller ansatte som er syke, skal holde seg hjemme til de har vært symptomfrie i 1 døgn.

Det er innført utvidet prøvetaking av barnehagebarn og skolebarn i 1. - 4. trinn i Rindal.