Med "Tormod" gjennom fire årstider

- En stor overraskelse og en glede å jobbe med, var orda Ketil Hustad brukte om sangkoret Tormod etter konserten i Rindal kirke søndag kveld. Han jobber som produsent, musiker, arrangør og komponist i Trondheim, og var kapellmester for kvartetten som akkompagnerte Tormod på de fleste sangene under konserten.

Konserten var en nyttårskonsert der en i første avdeling tok farvel med jula.
Resten av konserten tok for seg de fire årstidene, der både våren og høsten ble introdusert med toner fra Vivaldis "De fire årstidene". Sommeren ble introdusert med tema fra filmen Orions belte og sommeren med Summernights fra Grease.
Dirigent Kim Terese Furuhaug                                               Wenche Rennan illustrerte konserten med egne bilder
 
Hele konserten var illustrert med vakre, stemningsfulle bilder av Wenche Rennan, og avdelingene ble også innleda med dikta Vårtegn, Sommerens gleder, Høstens riker og Vinter av Wenche Rennan.
Vårsongen «No e sola komma» av Hyllbakk/Sommero var kanskje det best gjennomførte nummeret, med ekte dialektuttale fra koret og et nydelig arrangement av Roy W.Bakke.
Bånsull av Hans Rotmo hadde fått plass i sommeravdelinga. Den ble så nydelig, intens og levende framført at undertegnede nærmest ble vekt da applausen satte i etterpå.
Bjørn Eidsvågs «Gammal drøm» vart framført med korets egen Bjørn (Børset) som solist,
 -  og i siste nummeret var dirigent Kim Terese Furuhaug solist i «Den tåra», en russisk folketone med tekst av Geirr Lystrup.
Med i kvartetten som akkompagnerte Tormod var foruten kapellmester Ketil Hustad på tangenter, Jo Ranheim med gitarer, Ann Helen Stamsve, fele, og Dagrun Løset, fløyte. Koret og kvartetten var godt samkjørte og gjennomførte en flott, stemningsfull konsert som begeistret de tallrike tilhørerne.
 
Neste gang vi får høre Tormod er i Rindalshuset 13.mars sammen med gruppa Svevestøv der Ketil Hustad er sentral. Jo Ranheim er også medlem der.
 
Tekst/foto: OleT