Start

Surnadal IL Alpin på Helenes cup

Medaljefangst i Vassfjellet

Skarpe stålkanter, stor fart og svært god medaljefangst på Helenes Cup i Vassfjellet vinterpark for Surnadal IL Alpin.

Tekst: Vigdis Rodal. Bilder: Vigdis Rodal og Surnadal IL Alpin.

Sportsklubben Freidig, Sør- Trøndelag skikrets og vassfjellet vinterpark arrangerte Helenes Cup 2020 og fartstrening denne helgen. 13 utøvere fra Surnadal IL alpin deltok. Alpinistene bemerket seg nok en gang i løypa og fikk med seg fire 1. plasser, en 2. plass og en 3. plass hjem og ellers gode plasseringer generelt.

Helgen startet med fartstrening og gjennomkjøring av Super G-løypa fredag. Lørdag ble det arrangert 2 x Super G-renn for U12 og eldre og Storslalåm for U10.

Gjennomgang av løypa for U14 og U16.

Jenter U14 ble representert av Ane Dahl Andreassen og Maja Mogstad. Maja sikret seg 1. plassen i det ene Super G-rennet og 5. plass i det andre. Jarand Husby Haugen, gutter U14, hadde stålkontroll og vant begge rennene, Aron Rodal Haugen fikk med seg to 4. plasser og Iver Kalsto Grimsmo kom på 6. plass i begge renn.

Ane Dahl Andreassen

Maja Mogstad

Jenter U14, Maja Mogstad på 1. plass i SuperG.​

Jarand Husby Haugen

Aron Rodal Haugen

Iver Kalsto Grimsmo

Gutter U14, Jarand, Aron og Iver venter spent på start.

Gutter U14, Jarand Husby Haugen med 2 x 1. plass i SuperG

Jenter U12 med Eirin Aasgård og Selma Stavik Heggset gjorde det også godt og Eirin kom på 4. og 5. plass mens Selma kom på 6. plass og 9. plass i Super G.

Eirin Aasgård

Selma Stavik Heggset

Det gikk også fort for seg når gutter U10 rente i storslalåmløypa lørdag. Even Rodal Haugen, Aksel Kalsto Grimsmo, Håkon Mogstad og Sivert Øverland suste nedover bakkene, kom opp i stor fart og gjorde det alle svært godt i sin klasse.

Even Rodal Haugen

Aksel Kalsto Grimsmo

Håkon Mogstad

Sivert Øverland

Gutter U10

Surnadalsgjengen venter på premieutdeling.

Surnadal IL alpin klare på start.

Søndag var det renn i storslalåm og slalåm for U12 og eldre og alpinistene tok med seg flere palleplasseringer også her.

Ellen Svendsen Fiske i klassen jenter U16 kom på 5. plass i begge renn. Maja Mogstad kom på 2. plass i storslalåm og på 4. plass i slalåm. Ane Dahl Andreassen ble nummer 9 i storlalåm og nummer 11 i slalåm. Aron Rodal Haugen gjorde det godt i slalåmløypa og sikret seg 3. plassen, mens Jarand Husby Haugen  kom på 4. plass og Iver Kalsto Grimsmo på 5. plass. I Storslalåmløypa kom guttene rett etter hverandre i med Jarand på 4. plass, Aron på 5. plass og Iver på 6. plass.

Ellen Svendsen Fiske.

Jenter U16, med Ellen Svendsen Fiske.

Jenter U14, Maja Mogstad på 2. plass i Storslalåm.

Gutter U14, Aron Rodal Haugen på 3. plass i Slalåm​.

Eirin Asgård kom til topps i slalåm i klassen jenter U12 og kunne ta i mot pokal på toppen av pallen, hun tok med seg 5. plassen i storslalåm. Marianne Svendsen Fiske kom på 4. plass i storslalåm og 6. plass i slalåm. Selma Stavik Heggset kom på 7. plass i storslalåm men var uheldig og hadde et fall i slalåmløypa.