kor1

Mektig konsertopplevelse

Da vi ikke trodde at Vårsøghelga kunne bli bedre, sang Nidarosdomens Guttekor seg inn i hjertene til en nesten fullsatt Stangvik kyrkje søndag ettermiddag, og sørget for nok en fabelaktig musikkopplevelse.

Vårsøghelga lovte oss vakker og dramatisk kormusikk fra Nidarosdomens Guttekor. Det fikk de rett i. Koret fylte kirkerommet fra første tone, med mektige komposisjoner fra Edvard Grieg, Sir Hubert Parry, Arnold Schönberg, John Rutter og mange flere. I tillegg hadde koret satt av en egen avdeling for å hedre komponist Knut Nysted, som døde i desember 2014.

kor2.jpg

Nidarosdomens Guttekor er norges eldste guttekor, og er et av de ledende guttekorene i Europa. Koret har helt siden 1973 blitt dirigert av Bjørn Moe, som skal ha mye av æren for at koret fremstår slik det gjør i dag. Vi lar oss begeistre og blir kraftig imponert av korets profesjonalitet, tross den unge alderen på mange av koristene. Vi sitter igjen med sjelero og ikke rent lite andektighet etter en konsertopplevelse av de sjeldne i Stangvik kyrkje.

Koret består av både unge gutter og voksne menn, til sammen rundt 50 gutter i alderen 9 - 15 år og 25 mannstemmer. Flere av sangerne har over 20 år bak seg i koret.

Konsertens organist var Erling With Aasgård. Han er oppvokst på Aasgård i Surnadal kommune, 

erling with aasgård.jpg

kor pano.jpg

Vårsøghelga 2015 skriver seg inn i historien som tidenes beste. Et verdig punktum blir satt på Øverlandet søndag kveld, da Trygve Brøske, Harald Herresthal og Isa Katharina Gericke vil ta deg med på en musikalsk reise.