snylteveps i bringebærhagen

Mer snylteveps

I går sendte Ove Magne Aasen inn et bilde av en snylteveps han fikk øye på. I dag har også Gunnar Bureid sendt oss noen bilder. Les mer for å se bildene til Gunnar og trykk HER for å se bildet til Ove Magne.

15. august tok jeg bilde av en snylteveps i hagen her i Løften, Rindal. Den målte 12-13 mm og hadde også den et langt eggleggingsrør (2x kroppslengda). Prøvde å få hjelp til å navnsette vepsen (fam. Ichneumonidae), men familien inneholder flere tusen arter bare i Norge. De fleste slike må derfor samles inn og sendes til eksperter for artsbestemmelse ved hjelp av mikroskop. Så der stoppa det. (Jeg tar bare bilder sånn sporadisk, og er ingen insektsamler – men liker å få navn på det jeg finner!)

 
16. august kom jeg over et par stykker til i hagen, og Ove Magne, du kan sikkert si om også det er snylteveps? Flotte farger iallfall, og det er vel antakelig derfor de også kalles praktveps. Veps nr 1 satt pent i ro på et bringebærblad, og fikk raskt besøk av en brodden kar som visst tenkte å sikre etterslekta.