Lars Hol Moholdt_690x450

Moholdt sekundet bak Belomazhev

I Norgescupen i ski-o på Sjusjøen søndag ble Lars Hol Moholdt nummer to i herreklassen, bare sekundet bak bulgarske Stanimir Belhomazev.

Etter innledning av den nasjonale ski-o sesongen med sprint i krevende løypenett på Sjusjøen lørdag, var løperne mer forberedt på det som ventet da det var klart for mellomdistanse fra samme arena i dag.

Blant kvinnene fikk Evine Westli Andersen med seg to seire, mens Moholdt brukte muligheten i dag til å nærme seg nivået han ønsker å ha under vinterens internasjonale mesterskap. Norges ski-o nestor «gikk seg bort» i tåka lørdag, men søndag hadde han igjen kontroll på skuterspor og løypekryss.

- Det gikk mye bedre i dag enn i går, selv om det fremdeles er litt å gå på, sier Moholdt selv men legger til at det er vanskelig å få den gode flyten i såpass krevende og tett løypenett.

Dagens gjennomføring av karen fra Rindal var bra, men likevel ett sekund for dårlig til å gå helt til topps. Dermed ble det andreplass på nordmannen, bak bulgarske Stanimir Belomazhev.

- En kan kanskje si at det var ett sekund for dårlig. Men det viktigste i dag var å få god flyt i orienteringen, og for meg var det et steg i riktig retning, sier Moholdt.

Nå skal Moholdt og det norske landslaget ta nye steg under samling på Sjusjøen de neste dagene.

- Det er bra å få utnyttet løypenettet her oppe til noen økter med skikkelig kvalitet, og med mange andre landslag på samling her oppe får vi også god matching. Vi har ikke for mange konkurranser i løpet av sesongen, og da gjelder det å benytte seg av de mulighetene som finnes.

Samlingen varer til onsdag.

Arkivfoto.

 

Fra orientering.no.